Cercar en aquest blog

diumenge, 23 de gener del 2011

La Fal.loteca Nacional Islandesa

Circumstàncies diverses van fer que, encara adolescent, visqués una interessant i iniciàtica aventura islandesa al llarg de tres mesos treballant en un escorxador de Höfn, una petita població del sud del país, a on també vaig fer d'altres feinetes com ara descarregar vaixells quan arribaven a la matinada farcits de coses tan diverses com ara peix congelat, sacs de fosfats, o pells de xai. Et dic això perquè entenguis que encara ara, tot i la distància temporal que em separa d'aquella experiència islandesa, continuo sentint-me interessat per a qualevol cosa que tingui alguna relació amb aquella tancada i fantàstica illa vikinga. Aquest és el motiu per al qual el meu blog d'avui s'omple d'aires islandesos després d'haver llegit a "El Periódico" un article d'en Xavier Moret que m'ha descobert, amb sorpresa notable, l'existència de la curiosa Fal.loteca Nacional Islandesa creada l'any 1974 per Sigurdur Hjartarson i que ara pots visitar, si et plau i vols comparar mesures, a Husavik, una petita població situada al nord de país.




















Sigurdur Hjartarson, que va ser professor d'Història en un institut de Reykjavík, es va proposar reunir una bona col.lecció de penis (ara en té 273 exemplars) de tots els mamífers islandesos, alguns en perill d'extinció,
que després ha fet extensible a especímens d'altres geografies, que conserva embalsamats, dissecats o suspesos en formol, al costat dels fal.lus de criatures folklòriques com ara elfos, trolls, i monstres marins, que exposa entre altres obres artístiques relacionades amb el tema.


Sigurdur ha rebut ara una mala notícia perquè la família de Päll Arason, el primer donant de penis per a la Fal.loteca Nacional Islandesa, mort ara als 95 anys, no està disposada a permetre la delicada operació que faria que el fal.lus d'en Päll ocupés el lloc d'honor al museu com a primera mostra de penis humà de tan potent col.lecció. Sembla que ja hi ha tres nous donants, però tots són estrangers i joves, cosa que dificulta l'arribada d'algun penis humà al seu museu natural, o que quan hi arribi, ja no ho pugui veure en Sigurdur Hjartarson. Tot i que, ben pensat, perquè no fa ell mateix la donació pòstuma del seu penis a la seva estimada Fal.loteca Nacional Islandesa? Sigui com sigui, si tens alguna proposta personal no dubtis a a fer-li arribar al bon amic Sigurdur Hjartarson, que segur que estarà encant de tenir noticies sobre la bellesa de les teves parts més íntimes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada