Cercar en aquest blog

dimecres, 1 de juny del 2011

Eclipsi solar parcial

Mentre preparo la meva peça per al Tramuntanart d'aquest diumenge al Port de la Selva, descobreixo que avui, 1 de juny de 2011, es produeix el segon eclipsi parcial de sol dels quatre que hi haurà al llarg d'aquest 2011. Curiosa coincidència entre la meva "Sirena dels vuit vents al buit" relacionada fonamentalment amb el vent, però també amb el mar, el sol, la lluna i els núvols, i aquest eclipsi parcial solar, que té, naturalment el sol com a gran protagonista, pertò també, tots els altres elements celestials que l'acompanyen intimament.


Bon observador de tots aquests fenòmens, em plau que avui tinguem aquest nou eclipsi solar parcial, tot i que només podrà ser vist amb bona visibilitat a l'hemisferi nord, a les regions del Canadà, Alaska, Russia, la Xina i el Japó.


En qualsevol cas, si et trobes en algun dels punts geogràfics citats, no miris mai directament l'eclipsi, ni amb telescopis, binoculars o càmeres, perquè podria perjudicar greument la teva vista fins a provocar-te ceguesa, parcial com l'eclipsi d'avui, o total, com els d'altres moments, i fes servir sempre els filtres dissenyats especialment per aquest tipus d'observació. Sigui com sigui, espero també que l'eclipsi només sigui solar, tot i que parcial, i que no es tradueixi també en algun tipus d'eclipsi emocional, parcial o total, per a cap de nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada