Cercar en aquest blog

dimarts, 5 de juliol del 2011

L'art dels Montcada

L'exposició "L'art dels Montcada. Marta, Joan, Mercè" ocupa, fins al 9 de juliol, l'espai domèstic de la Margarida Sugranyes, en la nova proposta expositiva "artAcasa" que et convida a veure les obres dels Montcada en un entorn casolà que podria ser perfectament el de casa seva o el de casa teva, si fossis col.leccionista habitual de l'obra d'aquests artistes que ara es presenten en la seva dimensió més familiar, tot i que amb els rols personals ben delimitats.


La Mercè Escaiola  (BCN, 1932) domina amb sensibilitat el llenguatge de l'aquarel.la, com també treballa molt bé la ceràmica a partir de l'experiència compartida amb el seu marit, Joan Montcada, en el nou taller de ceràmica de Vallvidrera, elaborant obres pròpies i per encàrrec en el seu forn de dos focs. La Mercè, bona professora de dibuix, troba en la natura i en les seves flors, l'expressió màxima de la bellesa ideal.



En Joan Montcada (BCN, 1925) estima l'art i la natura amb la mateixa intensitat, trobant en els espais naturals la font d'inspiració per a la creació d'obres d'art que lloen la força creativa de la natura al costat de la seva bellesa. Amant de l'excursionisme i la meteorologia, en Joan, ha trobat a través de la construcció d'estels tridimensionals, una fòrmula ideal per expressar les seves inquietuts intel.lectuals i estètiques, de la mateixa manera que la mètrica poètica japonesa del Haiaku o de la Tanka, li serveix per parlar poeticament de la bellesa senzilla de la vida de cada dia.



Marta Montcada (BCN, 1961) rep primer la saba creativa dels seus pares, Joan i Mercè, per definir després el seu propi territori emocional de creació plàstica molt lligat al gravat i a les diverses tècniques d'estampació. La Marta parla amb propietat el llenguatge del gravat, del dibuix, del disseny, de la fotografia, de l'escultura i de les instal.lacions, i demostra, en qualsevol cas, una visió molt oriental de la vida, amb una sensibilitat que ara pot continuar desenvolupant, entre la seva casa barcelonina i la casa i taller que té al Japó, des de l'any 2010.



"L'art dels Montcada" t'espera el dia 9 de juliol d'11 del matí a 1 de la tarda a "artAcasa", la casa de la Margarida Sugranyes, al carrer Ample 3, 3er 1a, de Barcelona, o quan et vagi bé si concertes amb ella la teva visita, telefonant-la al 933 022 153.

martaronja.exblog.jp 
martamontcada.com
http://artacasa.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada