Cercar en aquest blog

divendres, 19 d’agost del 2011

William-Adolphe Bouguereau

William-Adolphe Bouguereau, pintor acadèmic francès, considerat com un dels millors del món a la seva època, va morir en un 19 d'agost, com a avui, però de 1905, després de deixar un llegat pictòric de 826 obres realistes i de caràcter mitològic que van ser admirades, entre molts altres, pel pianista i compositor romàntic Chopin.



William, tot i veure's obligat a treballar en el negoci familar d'oli d'oliva, va aconseguir triomfar finalment com a pintor, gràcies al seu talent i a la seva disciplina, i va exposar habitualment als Salons de París, tot i que patint normalment la indiferència dels crítics de l'època, enlluernats per la força de l'impressionisme, per arribar a ser actualment un valor en alça, tot veïent reconegudes les seves virtuts, malauradament, des de la tomba!

Bouguereau va estar casat amb l'artista Elizabeth Jane Gardner i, gràcies a la seva influència, moltes institucions d'art franceses es van obrir a les dones, entre elles, la prestigiosa i paradigmàtica Acadèmia Francesa de Belles Arts. Tota una revolució!

Bouguereau va combinar la seva rectitut artística amb una evident rectitut moral d'home recte i directe que no tolerava, fidel als seus ideals, ni l'abús de poder, ni la injustícia, raó per la qual va aconseguir tenir més d'un enemic. Aplaudeixo la seva obra, amb mirada atemporal, i lloo el seu admirable caràcter ètic, en la seva dimensió més eterna!

 http://es.wikipedia.org/wiki/Adolphe-William_Bouguereau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada