Cercar en aquest blog

dissabte, 20 d’agost del 2011

Work in progress

Work in progress és el títol de l'exposició que reuneix, fins al 31 d'agost, les obres del pintor G. Carbó Berthold i les de l'escultor Alberto Udaeta, a la galeria Marges-U de Cadaqués, espai d'art contemporani portat, amb voluntat i sensibilitat, pel mateix Gustavo Carbó Berthold i la seva dona, la també artista plàstica, Nobuko Kihira.


Work in progress va ser una frase que va utilitzar l'acadèmic Guillem Díaz Plaja en una presentació de l'obra d'en Gustavo, que ara, el pintor recupera per donar sentit a l'exposició que comparteix amb l'Alberto, a partir de la consciència que el treball de creació és un procés evolutiu constant que es fa evident tant en els tallers dels artistes, com en les seves exposicions, com en qualsevol dels passos que puguin donar a les seves vides, per intranscendents i banals que puguin arribar a semblar, en una primera lectura superficial.


La connexió entre Carbó Berthold i Udaeta és antiga i profunda i passa, tot i la diferència de llenguatges  creatius, per la mateixa pertinença voluntaria a les terres gironines, en Gustavo a Cadaqués i l'Alberto a Sant Feliu de Guixols, per la llarga trajectòria professional, per la dedicació seriosa, responsable i sistemàtica a la tasca de creació plàstica, per la seva projecció internacional a partir de la qualitat de les seves obres, i per aquesta voluntat de pensar que l'obra millor serà la próxima, aquella que possiblement encara no han atinat ni a pensar.


Tu no t'ho pensis dues vegades i, si et plau, ves a la galeria Marges-U de Cadaqués a contemplar les estimulants i emocionals pintures de G.Carbó Berthold, i les contundents, a l'hora que poètiques, escultures de Alberto Udaeta, al carrer Unió, 12, de Cadaqués. Especifico aquestes dades perquè quan jo vaig anar a veure l'expo a Cadaqués no recordava l'adreça exacte de Marges-U i, després de preguntar sense resposta positiva, vaig interceptar a l'atzar un home que portava uns catàlegs a les mans, que va resultar ser el mateix G. Carbó Berthold, a qui jo fisicament no coneixia gaire, ja que no haviem tingut molta relació professional al llarg de la meva vida de crític d'art, divulgador i comunicador cultural, tot i que coneixia bé la seva obra. No cal dir que, amb ell al costat, el camí cap a Marges-U va ser més planer que mai!


Ara ja ens coneixem millor, com també conec Nobuko Kihira, la seva dona i també subtil artista del paper, enamorada de la realitat del Cap de Creus i d'una particular atmosfera mediterània que inspira i impregna tota una obra, que ocuparà també algun dels meus futurs blogs.
http://galeriamarges-u.com/es/inici.html
http://www.udaeta.com/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada