Cercar en aquest blog

dimarts, 20 de setembre del 2011

Juan García Iranzo

L'any 1951, el del meu naixement, l'historietista Juan García Iranzo, creava el seu personatge més famós "El capitán Coraje" després d'haver dibuixat milers d'històries des que es va llançar a aquesta aventura creativa, al costat dels gran "monstres" de la historieta d'aleshores, que van coincidir als estudis Chamartín, en el que seria el bressol de l'anomenada Escola Bruguera, amb noms tan populars com Peñarroya, Cifré, o Escobar, entre d'altres.


Juan García Iranzo havia nascut el 20 de setembre de 1918 a Muniesa (Terol), pero es va formar a l'Escola de Belles Art de Barcelona, ciutat a on la família s'hi va traslladar, per la mort del pare, quan en Juan tenia 10 anys.


Ja gran, amb la satisfacció de la feina ben feta i de l'exit aconseguit amb els seus dibuixos, Juan García Iranzo, es va retirar a la seva estimada Almuñécar, on va morir el 3 de febrer de 1998, mentre passava la seva última existència pintant els paisatges d'aquella terra que tan estimava, sense abandonar la pràctica de la historieta, deixant alguns treballs encara inèdits actualment.


Avui he descobert el perfil de l'home que em va ajudar a passar tantes bones estones quan era petit i sabia de la vida tan poc com en sé ara, o no. Gràcies Juan García Iranzo, jo sóc part dels teus personatges dibuixats i de tantes històries explicades!

http://es.wikipedia.org/wiki/Juan_Garc%C3%ADa_Iranzo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada