Cercar en aquest blog

dilluns, 12 de setembre del 2011

Milo Manara

Milo Manara, el mestre indiscutible del còmic eròtic que va nèixer el 12 de setembre de 1945 a Luson, província de Bolzano, va intentar primer, sense èxit, dedicar-se a la pintura per descobrir, finalment els encants del món del còmic a la bibliloteca de l'escultor espanyol Miguel Ortiz Berrocal, de qui va ser assistent durant un cert temps.


Mentre estudiava arquitectura a la Universitat de Venècia, l'any 1968, Milo Manara, pseudònim de Maurillo Manara, va llançar el seu primer còmic "Genius", que era una mena de combinació entre gènere negre i erotisme, publicada en format de butxaca.


Després van venir els seus grans èxits "HP i Giuseppe Bergman", "El Click" i "El perfum invisible" que el van consolidar com el gran dibuixant eròtic del llenguatge del còmic internacional, tot i que va passar també per etapes creatives  de gran  contingut polític, de la mateixa manera que actualment barreja el gènere eròtic amb la ciència ficció i fa molts treballs de publicitat i il.lustració, còmics amb suport digital i el disseny dels personatges per al llargmetratge francès d'animació "La légende de Parva".


Va col.laborar també amb Federico Fellini fent els cartells d'algunes de les seves pel.lícules i la versió en historieta dibuixada de dos dels seus guions que finalment no es van filmar mai. També ha il.lustrat la novel.la de Pedro Almodóvar "Fuego en las entrañas".


Milo Manara ha sabut projectar el món de l'erotisme per mitjà del cos de dones que es mouen entre l'excitació sexual de les ninfómanes i la candidesa sensual de les col.legiales.

http://es.wikipedia.org/wiki/Milo_Manara

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada