Cercar en aquest blog

diumenge, 11 de setembre del 2011

Yoshito Usui

L'11 de setembre de 2009, el dibuixant de manga japonès Yoshito Usui, creador de la sèrie Crayon Shin-chan, va morir per una fatal caiguda de 120 mts quan feia senderisme per la muntanya Arafune.


Yoshito Usui, que en realitat es deia Yoshihito Usui, era, al marge de la seva professió de dibuixant de manga, un gran afeccionat al senderisme, activitat que practicava sovint amb amics, i que dominava perfectament gràcies a la seva bona forma física, al seu sentit de la orientació i a la seva excel.lent percepció visual.


Per això se suposa, perquè la investigació sobre l'accident està encara oberta, que la caiguda que li va provocar la mort, no va ser casual sinó que algú el va llançar voluntariament al buit, encès per l'enveja que debia sentir per l'èxit mundial, la fama i els diners, que Yoshito havia aconseguit amb el seu célebre Shin-chan. 


Va ser l'any 1990 quan Yoshito Usui va crear el manga i anime Crayon Shin-chan, publicat a Espanya per Planeta DeAgostini, aquesta sèrie dibuixada i posteriorment, animada, sobre la vida de Shinnosuke Nohara, un nen de 5 anys particularment entremaliat que, de fet, es limita sovint a repetir, sense cap vergonya, les coses que veu que fa la gent gran.


Tot i que el protagonista és un nen, Crayon Shin-chan, va ser pensada per a un públic adult, encara que, evidentment, la consumeixen amb plaer tots els nens del món sense saber que el seu creador, Yoshito Usui, va tenir aquella tràgica mort, que va significar, a més a més, la impossibilitat d'acabar la història d'en Shinnosuke tal i com Yoshito l'hauria pogut imaginar i dibuixar.

http://es.wikipedia.org/wiki/Yoshito_Usui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada