Cercar en aquest blog

dimecres, 16 de novembre del 2011

Anna Povo i Gerardo Chávez

Començo el blog d'avui amb una noticia pràctica relacionada amb el món del disseny de moda, que diu que l'Anna Povo obre el seu estudi per fer una venda d'OUTLET dels seus interessants dissenys, a preus molt assequibles, del 16 al 18, del 21 al 25, i el 28 i 29 d'aquest mes de novembre, perquè qualsevol dona interessada en el seu món creatiu pugui trobar ara el que desitja, com també ho pot fer qualsevol home que busqui el regal ideal per a la seva esposa, companya, amiga o amant, també ideals, ara que, tot i la crisi, s'acosta un temps de festes molt exigents, en aquest sentit. L'Anna t'espera en el seu estudi, al carrer Gomis, 26, baixos, 2a, de Barcelona, perquè busquis i remenis els seus dissenys, a la recerca de la preuada peça dels teus somnis, en l'atmosfera particular on van ser gestats, de la mateixa manera que pots veure també les seves creacions a la seva botiga del Born. Si et plau la proposta, però necessites més info, no dubtis en trucar l'Anna al 93 417 08 98.



Dit això, torno a la meva dinàmica habitual per centrar ara la teva atenció en el pintor peruà Gerardo Chávez, artista de Trujillo nascut el 16 de novembre de 1937, que, amb el temps i tot i els seus orígens humils, s'ha convertit en un dels grans referents de la plàstica del seu país, amb connotacions internacionals molt destacables.


Chávez es va formar a Lima, primer al costat del seu germà gran, el també pintor Ángel Chávez, i després amb diferents mestres a l'Escola Nacional Superior de Belles Arts del Perú, obtenint, sovint, beques per l'excel.lència de les seves qualificacions i la seva gràcia en l'us dels pinzells.


Tot i la precarietat econòmica, Gerardo Chávez, va poder viatjar a Europa, establint-se, primer, un temps a Florència, on va fer la seva primera exposició individual, i, després a Roma, on va desenvolupar tot un món oníric, inspirat, en part, en les taques de les parets de la ciutat, on l'artista hi veia els personatges fantasmagòrics que després poblarien les seves teles, amb característques plàstiques molt similars a les del món del surrealisme.


És aquesta pintura la que ha fet que l'obra de Chávez sigui coneguda arreu, com també es reconeix el seu interés general per a la cultura i l'art, com a creador, a la seva ciutat natal, de l'espai Angelmira, dedicat al seu germà, amb galeria d'art, llibreria, café-bar, i Museu del Joguet, i, el primer Museu d'Art Modern del Perú. Referents prou evidents per observar amb interés tot el seu món creatiu i per mirar de conéixer personalment l'artista, si algun dia fem, tots plegats, algun viatge al Perú.

http://es.wikipedia.org/wiki/Gerardo_Ch%C3%A1vez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada