Cercar en aquest blog

diumenge, 20 de novembre del 2011

Paulus Potter

El dia 20 de novembre de 1625 naixia a Enkhuizen, Paulus Potter, pintor barroc neerlandès, fundador històric de la pintura d'animals, d'obra extensa i vida curta, doncs la tuberculosi s'el va emportar el 17 de gener de 1654, a Ámsterdam, quan  només tenia 29 anys.

  
En Paulus es va formar pictoricament al costat del seu pare, el pintor de paisatges Pieter Potter, per enriquir després aquesta informació primera en el gremi dels pintors de Delft, entrant ja plenament en un camí creatiu de treballador incansable, pintant, en poc temps, un centenar de quadres de paisatges holandesos amb els seus animals habituals, que, per primera vegada, no eren tractats simplement com a elements ornamentals, sinò com a motiu principal de la comoposició, convertint, practicament, l'autor, en el fundador històric de la pintura d'animals.


Paulus Potter vibrava, sobretot, davant dels paisatges holandesos assoleïats i, amb luxe de detalls i gran sentit realista, s'hi aproximava amb els seus pinzells, captant amb la mateixa sensibilitat, entre la verdor dels prats, els animals que hi trobava, com ara, cavalls, vaques, cabres, ovelles i gossos, elevant-los a la categoria de grans protagonistes de la seva pintura.


No ens ha de sorprendre, doncs, que un dels seus quadres més famosos fos justament "El toro", una pintura que va ser especialment valorada durant el període neoclàssic del segle XIX.


Mort prematurament l'any 1654, Paulus Potter,  va deixar un bon rastre pintat, que va ser aprofitat, especialment, per les noves generacions de pintors de paisatge del segle XIX.

http://es.wikipedia.org/wiki/Paulus_Potter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada