Cercar en aquest blog

diumenge, 19 de febrer del 2012

Carlos Wood

Charles C. Wood Taylor (Liverpool, 25 d'abril de 1792-Londres, 19 febrer de 1856, va ser un reconegut pintor, enginyer i militar britànic, resident des de 1819 a 1852 a Xile, on se'l coneixia com a Carlos Wood, i on va desenvolupar la seva vida professional, personal i familiar, com a gran referent de la pintura moderna xilena, amb gran implicació en la vida cultural i política del país, com a autor del disseny de l'escut i dels primers segells de l'estat neixent.









En Charles ja va demostrar, ben jovenet, les seves habilitats artístiques, treballant aviat en una fàbrica de ceràmica, fins que va emigrar als EEUU, l'any 1817, i, concretament, a Boston, va començar la seva activitat de pintor de paisatges.



L'any 1819, contractat pel govern nord-americà, es va embarcar a la fragata Macedònia, en una expedició científica que el va portar a les costes de Mèxic, l'Equador, el Perú i Xile, aixecant plànols i dibuixant croquis de la geografia que anava descobrint, amb finalitats militars, mentre pintava també els vaixells que anava veïent, i les activitats dels ports per on passava.






L'any  1820 va acceptar el càrrec de Tinent d'artilleria de l'Excèrcit de Xile, agregat a la taula d'enginyers, fins arribar a assolir el grau de Capità per a la seva important contribució a la tasca de l'excèrcit des del seu paper de dibuxant detallista dels escenaris bèl.lics.







L'any 1855 va viatjar a Europa per intentar millorar la malaltia cardiaca que patia, visitant els seus amics xilens residents a França, Bèlgica i Anglaterra, i a Londres, mentre passava uns dies a casa de la seva filla, va morir, finalment, el 19 de febrer de 1856, deixant l'estela de les seves aquarel.les, acolorides, fidels als paisatges que va viure, farcits de vaixells, escenes històriques i escenes navals.








Al marge de la seva herencia plàstica, va deixar també la seva llavor personal, distribuïda de manera ben equitativa, a través del seu fill Carlos, militar de l'excèrit xilè, i del seu fill, Jorge, excel.lent aquarel.lista.



Carlos Wood, al marge de l'aportació de la seva obra plàstica, precisa i detallista, molt útil a la causa militar, va contribuïr poderosament a l'assimilació xilena dels principis republicans.



http://es.wikipedia.org/wiki/Charles_C._Wood_Taylor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada