Cercar en aquest blog

dijous, 16 de febrer del 2012

Erik Thommesen

Amb la lentitud que ultimament afecta el meu ordinador, entro avui, un dia tard, en la vida de l'escultor danès Erik Thommesen (Copenhaguen, 15 febrer, 1916-22 agost, 2008), un dels membres significatius del gru artístic CoBrA.








Tot i que era zooleg de professió, Thommesen, va acabar dedicant-se a l'escultura, partint de l'argila primària per acceptar, posteriorment, els encants de la fusta, material que estimava especialment, tot i que també va treballar el granet.




L'Erik es va interessar per cultures no occidentals, fixant-se, especialment, en les manifestacions pròpies de l'art africà, i en les d'aquells artistes que també s'hi havien aproximat, com  ara Picasso o Matisse.





Amb la seva dona, Anna, van rebre els millor premis d'escultura del seu país, però sempre els van rebutjar, perquè van mantenir al llarg de tota la seva vida, una clara posició contraria als honors oficials, a la vegada que l'Erik va participar activament en la política cultural danesa.





Les seves escultures parlen sempre de l'home universal, en alguns moments, en la seva manifestacions més essencialment expressionistes, i tenen sempre la senzillesa de les formes arquetípiques ancestralas.


http://es.wikipedia.org/wiki/Erik_Thommesen

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada