Cercar en aquest blog

dimarts, 28 de febrer del 2012

Octavio Ocampo

Tot navegant, en el sentit internàutic de l'expressió, descobreixo avui l'obra del pintor i escultor mexicà, Octavio Ocampo, particular artista nascut el 28 de febrer de 1943 a Celaya (Guanajuato), reconegut internacionalment per la seva curiosa pintura metamòrfica.


Al marge de la seva obra més lliure, personal, imaginativa i directe, l'Octavio ha fet l'escenografia de més de 120 pel.lícules mexicanes i nord-americanes, de la mateixa manera que és l'autor de molts dissenys per a nombroses obres de teatre.


D'acord amb la tradició mexicana, Octavio Ocampo, posseix l'encant tradicional dels pintors muralistes del seu país, i la seva obra mural il.lustra alguns dels seus edificis més importants.


Tot i la seva connexió natural amb Mèxic i amb els Estats Units, tant per motius de feina com perquè va ser alumne de  l'Institut d'Art de san Francisco (Califòrnia), l'obra d'Ocampo és coneguda i reconeguda arreu del món, gràcies a les moltes exposicions que ha anat fent al llarg de la seva vida, i a la seva presència en importants col.leccions privades i institucionals.


Octavio Ocampo és també l'autor de la portada original del disc "Heart of Stone", de Cher, tot i que finalment va ser retirada perquè sembla que resultava excessivament excèntrica, ja que mostrava la cantant en metamorfosi calavèrica, entre cor i crani, que va desagradar a uns i altres, tot i que a mi, no em molesta gens.


El govern de Celaya, la seva ciutat nadiua, està construïnt el Museu Octavio Ocampo, on s'hi mostraran les obres que l'artista ha cedit personalment, entre les quals, segur que s'hi trobaran, entre molts altres, els retrats que l'artista ha fet de grans personalitats del món social, polític i artístic, en la particular metamorfosi plàstica que identifica sempre el seu art.

http://es.wikipedia.org/wiki/Octavio_Ocampo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada