Cercar en aquest blog

divendres, 6 d’abril del 2012

Jeanne Hébuterne

El 25 de gener de 1920, Jeanne Hébuterne, pintora francesa, companya i model d'Amadeo Modigliani, va posar fi a la seva vida, llançant-se, embarassada de 9 mesos, des del cinquè pis de la casa dels seus pares, desesperada per la mort, el dia anterior, de l'Amadeo, vençut finalment per una meningitis tuberculosa, mentre la família, els seus pares i el seu germà, André, discutien sobre què havien de fer amb els dos fills il.legítims que hauria tingut la parella, una filla anterior, i la nova criatura que va morir en el ventre de la mare.quan aquesta es va suicidar.





Va ser justament l'André Hébuterne, qui va introduïr la seva germana Jeanne, en els ambients de la comunitat artística de Montparnasse, quan ell mateix començava a manifestar-se com a potencial pintor, mentre que la seva germana feia amistat amb els artistes famolencs de la bohèmia parisenca d'aquell temps, alhora que feia de model per a algun d'ells, aprofitant la seva natural bellesa.


Jeanne Hébuterne (nascuda el 6 d'abril de 1898), que també posseia certa facilitat per al dibuix, va ingressar a l'Acadèmia Colarossi, l'any 1917, per, entre d'altres coses, conèixer Amadeo Modigliani, que també hi estudiava, descobrint aviat que estaven tan enamorats que van decidir anar a viure plegats, tot i l'oposició de la família, de rigurosa doctrina catòlica.


Jeanne Hébuterne era una dona amable, tímida, delicada i bella, que es va convertir en tema principal de la pintura de Modigliani, al costat del qual va patir una vida de dificultats, entre la malaltia, l'alcohol, els estupefaents, la pobresa i les altres dones de l'Amadeo, que va acabar voluntariament, acompanyant el seu gran amor, tot i la dura vida viscuda, en la mort.



Jeanne Hébuterne va ser enterrada en la intimitat familiar, mentre que Modigliani va ser acompanyat cap al cementiri per tots els membres de la comunitat artística que l'admiraven i dels quals en va ser un dels seus més genuïns representants. 10 anys més tard les restes mortals de la Jeanne van ser traslladades al costat de les de l'Amadeo, i juntes han d'estar encara, si ningú no les ha tocat!

http://es.wikipedia.org/wiki/Jeanne_H%C3%A9buterne

1 comentari:

  1. Preciosa la Jeanne en aquestes fotos, no m'extranya que L'Amadeo Modigliani la pintes tan sovint. No se si has tret l'informació d'aquest llibre però us ho recomano: Jean Hébuterne y A. Modigliani - Un amor trágico de Patrice Chaplin - Ediciones Parsifal

    ResponElimina