Cercar en aquest blog

dijous, 3 de maig del 2012

Artistèri

Tot i que, allunyat ja del món de la informació de caràcter periodístic més immediat, i lliure, per tant, de les meves antigues obligacions professionals, omplo aquest blog amb els continguts atemporals que més  em plauen, de tant en tant també m'interesso per la cosa més quotidiana, com avui, que em disposo a parlar-te de l'exposició "Concepte versus representació" que el col.lectiu Artistèri et convida a contemplar, a la Sala Quatre del Museu d'art i història de Reus, des d'avui mateix, dijous 3 de maig, que s'inaugura a les 8 del vespre (amb sorpreses incloses), fins al 27 de maig, que es clausurarà (sense sorpreses, mès que les que el propi recorregut de l'exposició, ara encara desconegut, ofereixi!)



Artistèri -Foment de l'art actual, és una associació sense ànim de lucre (de veritat, de veritat)  nascuda a Reus l'any 2006 per ajudar els artistes a mostrar la seva obra en línia de creació contemporània en qualsevol de les seves manifestacions actuals, a la vegada que propicia l'aportació i l'intercanvi d'idees, el plantejament de projectes o reflexions a l'entorn de la creació actual, tot fomentant, a la vegada, el col.leccionisme de base, buscant la connexió natural entre artistes, afeccionats i interessats en general pel món de l'art.



 

 Artistèri és un projecte col.lectiu d'artistes vinculats al territori tarraconí, amb espai propi (Ctra de Reus, 19 de Riudoms), que disposa d'una sala d'exposicions i taller d'art, pensat sobretot per al treball en gravat calcogràfic, i un taller de pintura, on els 11 membres del grup, poden, si així ho desitgen, el.laborar les seves obres a la vegada que les mostren de manera permanent.









7 dels 11 membres d'Artistèri, són els que donen ara vida i sentit a l'exposició "Concepte versus representació": Noi de poma, Rosa Virgili, Lluís S. Abelló, Gerard Valls, Lluís Llop, Agustench, i, la deixo expressament per al final, Fina Veciana, perquè a la Fina la vaig conèixer el passat 21 d'abril, en plena Fira d'Art de Tarragona, exposant junts, com a veïna de taula, al llarg d'una jornada de bones experiències personals i poques vendes, que va acabar, malauradament, amb la derrota del Barça, en el seu propi territori, davant d'un Madrid que ja té la lliga a la butxaca, o a la cama (lliga-cama), si parlem de la cuixa dreta d'en Ronaldo.


 

Artistèri, tot i ser una associació sense ànim de lucre, té molt clar que sense vendes la vida de l'artista és molt dura, i així ho evidencia en un dels seus textos programàtics, que reprodueixo fidelment: "Si un artista ven, produeix més obra. Si produeix més obra, evoluciona com a artista. A l'evolucionar com a creador, contribueix al desenvolupament de la humanitat. Per tant: si compreu obra artística original, esteu contribuïnt a la millora del món".



De manera que, ja ho saps, d'acord amb la filosofia d'Artistèri, compra art i contribueix, d'aquesta manera, a millorar el món. Què més vols?







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada