Cercar en aquest blog

dimecres, 20 de juny del 2012

Jesper Puchades HX

Comprovo amb satisfacció, certa sorpresa, molta admiració i legítim orgull de pare, que el meu fill Jesper alimenta, cada vegada de manera més equilibrada i digna de qualsevol exquisida dieta mediterrània, tot i la sang sueca que també corre per les seves venes, els seus dos perfils personals, el d'interiorista, ocupant, com a Jesper Puchades, el lloc que li correspon a l'estudi d'interiorisme i botiga de mobiliari MInIM, i com a HX, el que també li pertoca com a toy artista en el seu propi Hxstudio Toys, el seu univers de lliure creació, poblat dels nombrosos petits personatges que, seguint les directrius generals d'aquest vessant de la creació plàstica contemporània, esdevenen, finalment petites, úniques i personals obres d'art, a l'hora que preuats objectes per als col.leccionistes d'arreu del món, que esperen, delerosos, l'aparició de dissenys nous i originals.
 +

Molts d'ells s'han interessat, justament, per en D.O.G, el primer art toy creat per en Jesper de manera integral, com a responsable absolut de tots els elements que han fet possible la seva existència: idea i disseny original, modelatge del prototip, reproduccció amb resina de poliuretà en motlle de silicona, acabat final amb pintura acrílica, i disseny definitiu del packaging, per distribuïr i comercialitzar la peça, en condicions funcionals i estètiques idònies.



D'en D.O.G n'ha fet una sèrie limitada a 21 unitats: 10 de les quals són DIY (Do It Yourself), perquè el comprador les costumitzi a la seva manera, 5 presenten el customitzat bàsic, 3 més tenen acabats especials (vermell brillant, negre brillant i brillant en la foscor), i els 3 últims venen acompanyats d'elements complementàris, com ara caseta i os.
 




Deia que observaba amb sorpresa aquest món creatiu d'en Jesper, perquè tot i tenyir-se els cabells d'un verd semblant a un dels seus D.O.G.S, en etapa adolsecent, i potser com a senyal subtil de les seves futures capacitats creatives, mai no havia pogut detectar en ell, home sempre reservat, cap indici d'interès per a l'art, fins que va manifestar, pimer, el seu interès per a l'interiorisme, connectant, d'alguna manera, amb la línia arquitectònica de la família, i, després per l'art toy, en connexió indirecta amb la meva pròpia tendència artística, tot i que amb continguts, intencions, i resultats, obviament, ben diferents







Reconec, també, que centrat en el meu món dibuixat, de línies intangibles, observo amb certa enveja la capacitat d'en Jesper per crear aquests petits personatges, sorgits inicialment del manga japonès, arribats als Estats Units, després, i expandits arreu, finalment, que semblen inspirats, en el seu cas, fora del D.O.G, que és més mediterrani, per la realitat fantàstica dels boscos nòrdics, habitats per èssers màgics que per la gràcia de la seva imaginació s'han transformat en aquests art toys, alguns dels quals, han passat ja a enriquir el fons de col.leccionistes dels Estats Units, del Canadà, d'Anglaterra i d'Itàlia, justificant, així, la seva dimensió universal , tot augmentant, a l'hora, una mica més, la meva satisfacció.


http://hxstudio.storenvy.com/
http://www.creativebloq.com/inspiration/design-toys-for-your-desk-1234110/
http://vinyl-monster.blogspot.com.es/2012/06/hxstudio-toys-dog-on-sale-now.html
http://plasticandplush.com/2012/05/hx-studios-dog-serie-10.html
http://www.spankystokes.com/2012/05/hxs-new-amazing-canine-resin-dog-figure.html
http://www.minim.es/



2 comentaris:

  1. Me ha encantado como has descrito a tu hijo , me han fascinado esto muñecos....Sigue la maravillosa saga de Puchades creativos pero con un toque sueco que aun lo potencia mas. Et felicito jo em sentiria molt orgullosa !!!

    ResponElimina
  2. Orgullós em sento, realment, a l'hora que sorprés, perquè, com explico, no sempre sabem què fan els nostres fills, com tu bé deus saber, també. Gràcies. Abraç!

    ResponElimina