Cercar en aquest blog

dissabte, 24 de novembre de 2012

BCN&Cake

















Proposta dolça, gastronòmica, artística i festiva, a la vegada, la del meu blog d'avui, sensible als encants de BCN&Cake, la primera fira de rebosteria creativa de la ciutat promoguda per Abstract Events i I love cookies, avui i demà, de 10 de matí a 8 del vespre, al Palau de Congressos, Fira de Barcelona, Reina M. Cristina sense número, però amb mé sucre que mai.







La fira, que té una clara i dolça connexió amb el plaer tradicional que senten els nord-americans i els anglesos per la rebosteria casolana, amb pastissos que regalimen perversitat emocional pels seus quatre costats, reuneix 120 empreses expositores del sector procedents d'Espanya, Portugal, Anglaterra, Alemanys i Sud-amèrica, que t'ofereixen tot el que puguis arribar a necessitar per fer els teus propis pastisos, des de la propia formació tècnica, per mitjà de cursets o de llibres especialitzats, fins a tot l'einam i la maquinària adequada perquè la teva imaginació creativa s'expressi, com cal i al teu gust particular, per mitjà de la rebosteria.



Amb els seus 5.000 m2 de superfície ocupada, BCN&Cake s'ha convertit, ja en la seva primera edició, en la més gran, d'aquestes dolces característiques, del sud d'Europa i amb èxit de públic assegurat, vista l'afluència d'aquest primer dia i coneixent, per les entrades venudes, moltes d'elles on line, que demà encara serà millor, i amb nous atractius, com el Big Cake, un pastís gegantí que serà repartit gratuïtament, en unes 1.200 porcions, entre els asssitents.




Tot i que no em plau excessivament el dolç, ni tinc moltes dèries pastisseres, excepte una mica de xocolata, que menjo, habitualment i amb plaer, quan em desperto a mitjanit, valoro tot aquest món, tant pels seus valors estrictament gastronòmics, com per la seva dimensió plàstica, que dóna a aquests productes de rebosteria autèntica qualitat artística, amb referents pictòrics, escultòrics i, fins i tot, arquitectònics destacables, al costat dels encisos olfactius i del paladar que no trobes, habitualment, en les grans obres d'art.




















No et dic res que no sàpigues si et recordo la connexió natural entre art i gastronomia, tant per la pròpia dinàmica creativa d'un i altre món, com per les qualitats cromàtiques que els animen i el temps d'el.laboració que fa que siguin, finalment, una realitat, visual, en un cas, comestible, en l'altre, eterna, en un cas, efímera, en l'altre, però sempre pensades per enriquir la nostra sensibilitat com a mostres particulars d'una determinada cultura.



No puc deixar de pensar, si parlo de BCN&Cake, en alguns dels contes que sempre recordo quan parlo de qualsevol cosa, com, fent-ho de rebosteria, ho haig de fer de Hansel i Gretel i la fantàstica casa que trobaven al bosc feta de pastissos, caramels i xocolata, o del ninot de massapà que prenia vida i fugia dels qui s'el volien menjar, de la mateixa manera que penso també en els monjos tibetans i en els seus mandales, en una activitat, de gran profunditat filosòfica, que s'assembla molt a la que permet el.laborar, amb tanta perfecció formal i cromàtica, aquests fantàstics productes de rebosteria, de vida tan efímera com la de la queixalada que ha d'acabar, finalment, amb tanta bellesa, tot convertint-la, immediatament, en agradable i sensual emoció gastronòmica i de tots els altres sentits.


http://www.bcnandcake.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada