Cercar en aquest blog

dimarts, 13 de novembre del 2012

David Ymbernon

 













En David Ymbernon va ser posseït, l'any 1993, pel color taronja, la tonalitat cromàtica que tenyeix tot el seu món creatiu des d'aleshores per les seves intrínseques connexions creatives, cinétiques, energètiques, intel.lectuals, plaents, ígnies i festives, les mateixes que animen ara la seva exposició "Latung La La i l'olla de 23 grills" que pots contemplar fins al 5 de desembre a Meeatings23, al número 23 del carrer Sant Joaquim de Barcelona, a tocar de la Plaça del Sol.





De la materixa manera que "taronja" identifica una fruita i un color, sense saber ben bé qui va ser primer, tot i que jo diria que va ser la fruita, el món creatiu de David Ymbernon també estableix connexions naturals entre la plasticitat i la gastronomia, sense saber ben bé quina va ser la primera, tot i que jo diria que, contrariament a la taronja natural, en el seu cas, primer va ser la plasticitat i després la gastronomia, per condimentar, finalment, grans composicions creatives amb ingredients d'un i altre costat, enllaçats per la màgia de la poesia i un constant joc vital fet de dibuix, instal.lació, i performance, pensat, essencialment, per seduïr tots els nostres sentits, mentre ens convida a participar directament en totes les seves accions.



David Ymbernon és un artista multidiciplinari que sap convertir, amb la tendresa de l'infant i la saviesa de l'adult, el món de les coses petites en un gran univers de participació col.lectiva, fent factible el desig etern i antic de transformar la vida en un excerci de realització positiva, amb el taronja com a gran còmplice natural, el somriure com a gest essencialista, i el menjar com espai de poesia, d'art i de cultura integradora.



Comprova, si et plau la proposta, aquesta ataronjada possibilitat de vida creativa, participant en els Sopars Taronja que s'organitzen els dimarts 21 i 27 de novembre, a les 9 del vespre, amb un menú particularment dissenyat per a la ocasió per en David amb l'ajuda del xef Lluís Fernández que consta d'un aperitiu poètic, uns entrants, un plat principal, unes postres, les begudes, i el toc teatral i màgic que podran ser teus previa inscripció al 931671035 o al web http://www.meeatings23.com/, mentre contemples l'exposició, com pots fer també qualsevol altre dia fins al 5 de desembre.


Tot i les reminiscèncie musicals del seu nom de guerra artística "Latung La La", la música no té un espai especialment significatiu dins l'univers creatiu de David Ymbernon, però, si el tingués, segur que ja hauria compost una cançó titulada "La vie en orange", per envaïr la vida amb la seva estimada tonalitat taronja.

 http://www.davidymbernon.com/

1 comentari:

  1. Be, ja hi soc, un'altre vegada, em sorprens Claudi, però ¿No estaves jubilat tu ? Are resulta que estas mes viu que mai i més actiu que mai i més... que mai.
    Petonets
    de la teva incondicional fan
    Pilar Perdices

    ResponElimina