Cercar en aquest blog

dimarts, 30 d’abril del 2013

Premis PHotoEspaña

PHotoEspaña atorga anyalment el "Premi PHE al millor llibre de fotografia de l'any a la ciutat d'Alcalà" que, en l'edició corresponent a l'any 2012, i d'acord amb la sensibilitat del jurat compost per la directora de la Fundació Lázaro Galdiano, Elena Hernando, el dissenyador Joaquín Gallego, i el director de la Fundació Antonio Saura. Casa Zavala de Conca, Miguel López, ha distingit amb el primer premi en categoria nacional el llibre "Urbes Mutantes, 1941-2012. Latin American Photografhy", amb el primer premi en categoria internacional el llibre "The Litlle Black Jacket", amb una menció especial en categoria internacional el facsímil "Photo express: Tokyo", i amb el premi a l'Editorial destacada de l'any,  l'alemanya Hatje Cantz.

"Urbes Mutantes" és el catàleg de l'exposició que, amb el mateix nom, pots veure encara, fins al 27 de maig, al Museo de Arte del Banco de la República de Bogotá, com a recorregut fotogràfic per diverses ciutats llatinoamericanes tots constatant els seus canvis arquitectònics i estructurals, culturals i socials, al llarg del segle XX, entre les dècades dels cinquanta i setanta, que ara publica RM/Toluca Éditions.

"The Litlle Black Jacket" mostra la reinterpretació feta per Karl Lagerfeld de la icònica jaqueta negra de Chanel, redissenyada per ser portada per gent de tots els sexes i de qualsevol edat, i fotografiada en el cos de diverses celebritats amb el toc creatiu de l'estilista Carinne Roitfeld, i el treball editorial de Steidl Publishers.




"Photo Express: Tokyo", recull, en format facsímil, el treball fotogràfic fet per Keizo Kitajima en particulars aventures nocturnes per la ciutat de Tokio, en el context estètics dels seus coneguts happenings, que va publicar, mes a mes, al llarg d'un any,  en petites carpetes, amb 16 imatges cadascuna, que són ara objectes de preuat culte per als seus incondicionals.


 

I, finalment, l'Editorial alemanya Hatje Cantz que es defineix com a pont natural entre l'art i la seva difusió, en el seu cas per mitjà de la publicació de llibres d'art, de fotografia i d'arquitectura, d'acord amb el lema que diu que allà on hi ha art, hi són ells.










Al marge que t'interessi aconseguir aquests llibres, pots veure'ls d'a prop a l'exposició "Los mejores libros de fotografía del año" oberta fins al 23 de juny a l'Antic Hospital de Santa María la Rica de Alacalà de Henares, amb tots els exemplars premiats i els finalistes, i totes les fantàstiques fotografies que contenen.


http://www.phe.es/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada