Cercar en aquest blog

dijous, 19 de desembre del 2013

Concha Ibáñez

 



La gran pintora i gravadora Concha Ibáñez (Canet de Mar, 1926) és la gran protagonista de l'exposició de Nadal "Mediterrània" que s'inaugura demà, divendres, 20 de desembre, a les 8 del vespre, a la Sala Cultural Ramon de Capmany de Canet de Mar, amb una bona selecció d'algunes de les obres més significatives d'aquesta veterana de la plàstica catalana contemporània, que ha sabut, de manera particularment notable, fer del paisatge, nadiu i d'arreu, vehicle d'emocions personals i plataforma de comunicació solidària amb el món.


Concha Ibáñez és, segons paraules de Pere Xirau, Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Canet de Mar, l'artista plàstica de més projecció exterior que ha donat Canet en la segona meitat del segle XX, ja que la Concha, tot i haver nascut a Canet, va traslladar-se, aviat, a Barcelona, on es va formar com a pintora, per posar, progressivament, la seva mirada, en paisatges propers i llunyans, amb aquesta visió universalista de la vida, que li ha permés captar la realitat de la diversitat cultural a través d'uns paisatges naturals que unifiquen vivències diferents i poetitzen l'existència en la seva dimensió plàstica més pura i essencial.

Resulta curiós constatar, en subtil progressió històrica, la gràcia que demostra Concha Ibáñez fent, plasticament, cada vegada més abstracta una realitat natural pintada que, en la seva fragmentació, és, alhora, absolutament concreta.


No conec Concha Ibáñez personalment, però sempre m'ha interessat la seva pintura i els seus gravats, per aquesta capacitat de síntesi formal i conceptual que demostra en la construcció equilibrada de tot un univers pintat que parla, amb tendresa exquisida, de la vida des dels seus registres més sensibles!


Fins al 6 de gener del 2014, que ja s'acosta, contempla, a Canet de Mar, l'exposició "Meditarrani" de la Concha Ibáñez.




1 comentari:

  1. La Concha Ibáñez és una pintora excel.lent, i una excel.lent persona... Fa molts anys que ens coneixem i ens apreciem.

    ResponElimina