Cercar en aquest blog

divendres, 21 de febrer del 2014

L'Antàrtida

Des d'avui mateix, i fins al 6 de juny, pots viure la realitat natural, estètica i científica, de l'Antàrtida, al Museu Marítim de Barcelona (MMB), gràcies a l'exposició "L'Antàrtida, la vida al límit. Els viatges científics avui.", que et presenta aquest museu conjuntament amb l'Institut de Ciències de la Mar (ICM) i la Unidad de Tecnología Marina (UTM).




Viuràs l'aventura de les expedicions científiques a l'Antàrtida que els científics de l'Institut de Ciències de la Mar fan cada any, de desembre a febrer o març, a bord del vaixell oceanogràfic espanyol Hespérides o de l'alemany Polarstern, des del qual s'han fet, en aquesta ocasió, la majoria de les fotografies que il.lustren el contingut d'aquesta exposició.


Aquesta proposta expositiva del Museu Marítim de Barcelona té dues finalitats ben definides, perquè, d'una banda, vol explicar-te, des de la preparació primera als resultats finals, aquesta particular aventura cap a l'Antàrtida, i de l'altra, desitja que t'aproximis a la realitat d'aquest fantàstic desert de glaç, que conté un 90% de l'aigua dolça del món, gran informació sobre la nostra pròpia realitat geològica, exemplars significatius de la fauna universal, i paisatges d'una bellesa esclatant, tot i la fredor gèlida del conjunt.


L'exposició "L'Antàrtida, la vida al límit. Els viatges científics avui" també t'ajuda a entendre que, tot i la tecnologia actual i la nostra sofisticada preparació humana, una expedició a l'Antàrtida continua sent una autèntica aventura de conseqüencies finals absolutament imprevisibles.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada