Cercar en aquest blog

dissabte, 21 de juny del 2014

Manifest pel dret a decidir dels Artistes Visuals

Transmeto la informació rebuda a l'entorn del Manifest perl dret a decidir dels Artistes Visuals per si et plau adherir-t'hi enviant correu a aquestes adreces:

 
El proper 30 de juny es farà entrega del Manifest dels artistes visuals de Catalunya pel dret a decidir, a la Presidenta del Parlament Sra. Núria de Gispert, i tot i que en aquests moments ja hi ha un llistat de 380 artistes, es demana a aquells que encara no ho hagin fet, s'hi vulguin adherir i fer-ne difusió.


MANIFEST PEL DRET A DECIDIR dels Artistes Visuals
Exercir com a artista, avui més que mai, vol dir mantenir una relació de diàleg amb el món i la cultura actuals. Vol dir escoltar i respondre als reptes de la societat i del país en què vivim. La nostra actitud, com a artistes i com a ciutadans, està fonamentada en els més alts valors de la civilització occidental. El primer de tots és el respecte per la dignitat i la llibertat de les persones i, en conseqüència, dels pobles i de les nacions. Sense aquest principi no hi ha democràcia. Aquesta és la raó i la base de l’ordenament jurídic internacional. Aquí neix l´anhel i el desig democràtic ferm que empeny el poble català, la nació catalana a expressar-se i a ser escoltada i acceptada per les altres nacions.


Nosaltres, artistes, entenem i recolzem aquest missatge i aquest repte com una gran performance democràtica, com un gran acte de creació política, estèticament encisador, políticament creatiu i trencador, però obert, respectuós, democràtic, inclusiu dels pobles i cultures que conviuen amb nosaltres. Fem nostra i valorem la convivència amb la llengua i la cultura espanyoles, llegat valuós i irrenunciable. Fem nostres les aportacions dels que ara i des d´antic conviuen amb nosaltres i ens respecten.


Amb respecte i amb democràtica fermesa, volem manifestar el nostre suport a les declaracions i accions del Parlament de Catalunya en defensa i promoció del  “ dret a decidir”.


Els sotasignants volem fer arribar i difondre aquest manifest al conjunt d´institucions polítiques, cíviques, socials i culturals del nostre país.  Volem fer explícit  el nostre recolzament i la nostra implicació en aquest gran procés cívic i polític que ha iniciat la societat catalana convençuda de la seva legitima condició de ser nació i subjecte sobirà.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada