Cercar en aquest blog

dijous, 14 d’agost del 2014

Xavier Moliner Milhau al Tint XXI

L'arquitecte i Dr. en Història de l'Art per la Universitat de Girona, Xavier Moliner Milhau, ens convida a la inauguració de la seva exposició "Ànimes en 0'6 mm", demà passat, dissabte, 16 d'agost, a les 8 del vespre, al Tint XXI de Banyoles, on podrem contemplar les seves particulars fotografies estenopèiques fins al dia 5 d'octubre.




En Xavier, que des del 2000 combina la tasca docent amb la professional en l'àmbit de l'arquirectura efímera i la fotografia arquitectònica professional, presenta, en aquest cas, el fruit del seu treball fotogràfic fet amb la seva càmera estenopèica construïda pel ell mateix amb cartró i paper vegetal.




La fotografia estenopèica defineix aquella tècnica mitjantçant la qual s'obtenen fotografies i negatius sense practicament cap mena d'equip, fent servir, unicament, una càmera com la d'en Xavier, amb pel.lícula fotogràfica i una làmina que té un foradet de la grossària d'una agulla que permet obtenir aquestes imatges estenopèiques que es distingeixen per la seva infinita profunditat de camp.



En Xavier Moliner Milhau (Barcelona, 1974), en Xevi, per als amics i coneguts, que és també professor de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, en l' Especialitat Dibuix Tècnic, i professor de la UdG en el Grau d’Arquitectura a l' Àrea d’Expressió Gràfica Arquitectònica, disfruta, especialment, explicant, privadament i pública, els senzills secrets de la seva càmera estenopèica i tota la seva llarga experiència entre arquitectònica, fotogràfica i, globalment, artística.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada