Cercar en aquest blog

dimecres, 26 de novembre del 2014

Cridats per Vinyoli

dibuix claudi
El Programa d' Arts Visuals de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca també s'ha sumat enguany la celebració del centenari del naixement del poeta Joan Vinyoli i demà passat, divendres 28 de novembre, a les 8 del vespre, a la Sala dels Trinitaris (carrer de la Font, 43), s'inaugurarà l'exposició Cridats per Vinyoli, amb la participació de dos pintors, David Ribas i Josep M Fontanet, i dos fotògrafs, Ricard Lobo i Jordi Nebot.


David Ribas (Sant Pere de Riudebitlles, 1957) aposta per presentar-nos versos lluminosos de Vinyoli en l'austeritat de la tipografia i el color de fons, en bella proposta que convida, un cop capit el significat, a desentendre'ns dels mots robats per fixar-nos en el fragment de text com si es tractés d'un dibuix, tan senzill com essencial.


La pintura de Josep M. Fontanet (Barcelona, 1955), tècnicament tan escrupolosa, recupera escenaris perduts de la infantesa colomenca de l'artista i topants de la seva geografia íntima i sentimental, per dir, en la veu baixa del dibuix i del color, allò que la paraula del poeta pintava amb els colors velats de la seva intimitat, en nova aventura compartida, entre pintor i poeta, de rescat de les imatges portentoses del paradís inviolable. 


Les imatges del fotògraf Jordi Nebot (Barcelona, 1958) van a buscar el contingut essencialment líric de l'obra de Vinyoli, aquell que no lluu a primer cop d'ull, sinó que cal aprofundir, en dialeg enriquidor que permet entendre d'una altra manera, visualitzant-la, la lírica vinyoliana.





La fotografia de Ricard Lobo (Barcelona, 1955), nebot de Vinyoli, emmarca algunes imatges fundacionals de l'obra lírica del seu oncle, en ric aliatge artístic entre aquests dos membres d'una mateixa familia  que permet que la paraula trobi el seu  ressò natural en una imatge que també arriba a potenciar el gran poder de seducció de la paraula.


La inauguració de l'exposició tindrà lloc el 28 de novembre, a les 20h, i anirà a càrrec del Regidor de Cultura Raimon Gusi, en un acte que comptarà també amb la presència dels 4 artistes que formen part d'aquesta exposició que es podrà visitar fins al 28 de desembre.


Estretament lligada amb l'exposició, el dijous 11 de desembre, a les 20h, tindrà lloc a la mateixa Sala dels Trinitaris la presentació del llibre de la poeta Anna Carreras, Joan Vinyoli. L'hoste inexpert de la terra. Homenatge, a càrrec de l'escriptor i poeta Jordi Llavina (comissari de l'Any Vinyoli) i amb la participació dels poetes Vicenç Altaió i David Castillo i del cantautor Xavier Múrcia.


http://www.vilafranca.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada