Cercar en aquest blog

dilluns, 22 de desembre del 2014

La renovada Pedrera

dibuix claudi



















Pel seu caràcter basicament informatiu, amb les dades tècniques precises, transcric, literalment, la nota de premsa rebuda directament de la Fundació Catalunya-La Pedrera, en relació a la finalització dels treballs de restauració de la façana d'aquest emblemàtic edifici de Gaudí, patrimoni de la UNESCO, que torna a lluir com nou des d'avui mateix quan s'han inaugurat oficialment, mostrant-los també al públic, aquests treballs de neteja de la pedra, d' arrenjament de les fissures provocades pel pas del temps, i de restauració dels forjats dels balcons.


La Pedrera ja torna a ensenyar la seva façana tal i com la va idear Gaudí fa més de cent anys. Després de prop d’onze mesos de treballs, avui s’ha fet l’acte d’inauguració de la tercera gran rehabilitació que viu aquest edifici centenari.


Han estat mesos d’intensos treballs de neteja i restauració de la façana. Durant les obres, una gran bastida ha tapat La Pedrera, mentre a l’interior, la Fundació Catalunya-La Pedrera no ha aturat cap de les activitats previstes.


Les obres han tingut un cost total de 1.250.000 euros, i s’ha inclòs íntegrament en el pressupost de l’any 2014 de la Fundació Catalunya-La Pedrera. La instal·lació d’una lona publicitària han aportat el 50% del cost total de la restauració, i s’han pogut mantenir tots els projectes dels àmbits de la cultura, el territori, el coneixement, l’impuls social i l’alimentació, línies mestres de l’activitat de la Fundació, arribant a més de 215 mil beneficiaris.


La restauració de la façana ha estat compatible en tot moment amb les activitats culturals i la visita pública a La Pedrera. L’edifici ha rebut durant aquests 11 mesos de treballs (fins a novembre) 1 milió 100 mil visitants, ja sigui per conèixer la part visitable (terrat, Espai Gaudí, el pis d’època i patis interiors), contemplar les exposicions temporals (planta principal) o participar en alguna de les més de 200 activitats culturals que s’han realitzat a l’Auditori, aules educatives i altres espais.


Em plau compartir amb tu el plaer de tornar a contemplar la gaudiniana Pedrera tal i com la va idear el seu autor fa més de cent anys.




 http://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada