Cercar en aquest blog

dimarts, 17 de febrer del 2015

Asylum Of The Birds

dibuix claudi
"Asylum Of The Birds" és el títol de l'últim treball del fotògraf  Roger Ballen (Nova York, 1950) que ocuparà La Fábrica de Madrid, en la seva primera exposició individual en aquest actiu equipament cultural, a partir del 24 de febrer, dia d'inauguració que comptarà amb la presència de l'artista.


"Asylum Of The Birds" presenta un curiós conjunt d'imatges i el vídeo que en Ballen va fer durant la primera dècada dels 2000 a l'interior d'una casa dels suburbis de Johannesburg, l'ubicació de la qual l'artista manté en el més absolut secret.








Tot i pertànyer als corrents fotogràfics documentalistes, el treball creatiu d'en Roger Ballen, pels seus components d'irrealitat manifesta, resulta absolutament personal i plenament artístic.


Les fotografies d'en Roger, en blanc i negre, es mouen en l'espai fronterer entre el real i l'inmaginari, entre la neteja i la brutícia, i entre la vida i la mort, establint, paral.lelament, connexió, formal i conceptual, segons com altament trasbalsadora, entre els èssers humans i els animals.


Roger Ballen és un dels creadors més originals del XXI i un artista molt respectat i especialment col.leccionat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada