Cercar en aquest blog

dimarts, 24 de març de 2015

Comunicat MACBA

dibuixos claudi
De la mateixa manera que vaig publicar, fa un parell de dies, el comunicat de rectificació del director del MACBA, Bartomeu Marí, en relació a la seva primera decisió de prohibir l'exposició "La bèstia i el sobirà", on també expressava la seva voluntat de dimitir del seu càrrec, publico avui el nou comunicat de la Comissió Delegada del MACBA, on s'especifica la situació actual del museu en relació a aquest polèmic cas que ha sacsejat fortament el nostre univers cultural.


COMUNICAT – COMISSIÓ DELEGADA MACBA
Davant la situació generada en els darrers dies en relació a l'exposició "La bèstia i el sobirà", la Comissió Delegada del MACBA reunida amb caràcter extraordinari, vol manifestar:
1.- La Comissió Delegada del MACBA ha restat assabentada de la decisió del Director, Sr. Bartomeu Marí, de prescindir, des d'avui mateix de les responsabilitats orgàniques del Conservador en cap, Sr. Valentín Roma, i del Cap de Programes públics, Sr. Paul B. Preciado, que des del passat 13 de gener de 2015 ostentaven aquesta condició, per la pèrdua irrecuperable de la confiança per part del director envers la seva feina.


2.- La Comissió Delegada del MACBA ha restat assabentada de la decisió del Sr. Bartomeu Marí, director, i de la del Sr. Joan Abellà, gerent del Consorci del MACBA de posar els seus càrrecs a disposició de la Comissió Delegada. 


3.- La Comissió Delegada del MACBA ha decidit acceptar la dimissió del director, diferint-ne els efectes fins el moment d'incorporació de la nova direcció amb l'encàrrec de garantir, durant aquest període, el funcionament ordinari del museu i el desenvolupament normal de la temporada expositiva 2015 que s'havia de presentar la setmana passada. 


4.- La Comissió Delegada convocarà, de forma immediata, un concurs públic internacional amb un jurat d'experts per a l'elecció del nou director o directora.


5.- La Comissió Delegada ha ratificat el gerent del MACBA per garantir el funcionament ordinari del museu durant tot aquest procés.


6.- La Comissió Delegada del MACBA lamenta profundament que el desencontre entre professionals hagi transcendit l'àmbit dialogant i constructiu que ha de presidir la relació entre els responsables d'una institució pública i l'hagi situat en el centre d'una polèmica no desitjada.


7.- La Comissió Delegada del MACBA agraeix la feina feta pel Sr. Bartomeu Marí, en aquests onze anys de dedicació al museu, els darrers set anys com a director. 


8.- La Comissió Delegada del MACBA expressa, una vegada més i tal com ho ha demostrat al llarg dels seus 20 anys,  el seu respecte per la llibertat creativa i les decisions artístiques. 


La Comissió Delegada del MACBA ha decidit doncs,  obrir una nova etapa en la vida del museu per tal que com a ens públic, assumeixi la responsabilitat de transmetre l’art contemporani, oferir una multiplicitat de visions i generar debats crítics sobre l’art i la cultura, una missió que aspira a integrar públics cada vegada més amplis. 

 
 COMUNICADO – COMISIÓN DELEGADA MACBA

http://www.macba.cat/es/inicio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada