Cercar en aquest blog

diumenge, 29 de març del 2015

Curs de xilografia i estampació japonesa

dibuixos claudi




Et passo la informació sobre el curs de xilografia i estampació japonesa que organitza, en futur no gaire llunyà,  la Fundació Rodríguez-Amat.



La Fundació Rodríguez-Amat organitza un curs de xilografia i estampació japonesa (Moku-Hanga) que impartirà l’artista i mestre gravador Sebi Subirós. 

Sebi Subirós


Del 20 al 25 de juliol - 40 hores, de dilluns a divendres de 9 a 13h i de 15 a 18h.  Dissabte de 9 a 14h.
Preu: 220€, que inclou el material.

Per aquest curs no calen coneixements previs sobre tècniques de gravat.



Els alumnes que segueixin el curs i vulguin pernoctar a la Fundació Rodríguez-Amat ho podran fer a les mateixes dependències de la pròpia fundació. El preu de la pernoctació és de 10 Euros per nit.

Qualsevol alumne, es quedi a dormir o no a la fundació, podrà utilitzar la cuina de la fundació per a fer-se els àpats. L’ús de la cuina és absolutament gratuït.

Al llarg del curs hi ha alumnes que prefereixen anar a dinar a restaurants de la zona. Restaurants que serveixen menús a un preu molt econòmic. Generalment, els alumnes que prefereixen aquesta opció s’organitzen per a anar-hi plegats. El professor s’afegeix a aquesta opció.

Xilografia d'Hokusai

 Característiques de les xilografies japoneses:


Les tècniques de xilogràfiques japoneses (gravat sobre fusta) tot i ser centenàries reapareixen a l’actualitat amb força com a tècnica gràfica plenament contemporània.


La principal diferencia amb les tècniques xilogràfiques europees ès la utilització de tintes a l'aigua que permet transparències i degradats impossibles amb les tintes al oli utilitzades a Europa i el fet de no precisar de tòrcul per la seva estampació. Aquests dos fets  li donen la seva particular idiosincràsia i faciliten el treball al creador que les pot realitzar sense grans infraestructures ni la utilització de productes tòxics.


Els moments àlgids d’aquestes tècniques varen donar als segles XVIII i XIX, al Japó, els famosos Ukiyo-e (imatges d’un món flotant) i retornen a l’actualitat a Europa on artistes com Francesco Clemente les utilitzen pels seus projectes.


En aquest curs ens iniciarem en la talla de les planxes en fusta, treballarem amb les eines i materials tradicionals japonesos i practicarem la preparació de tintes i l’estampació japoneses. També estamparem i establirem una comparativa amb les planxes a la manera occidental per ampliar les possibilitats expressives.




Programa
La xilografia Japonesa, historia i principals artistes, reforçat per la contemplació de Ukiyo-e originals de la col·lecció particular del professor.
Material audiovisual de talla, estampació i fabricació del paper.
Materials tradicionals i alternatives de producció: Eines, papers, pigments, tintes,fustes….
Talla xilogràfica
Principals diferències entre els mètodes orientals i occidentals.
Preparació de les tintes a partir de pigments
Estampació Japonesa.
Estampació occidental.
Muntatge i acabat.



Fundació Rodríguez-Amat


Mòbil: 697 76 18 74





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada