Cercar en aquest blog

dilluns, 30 de març del 2015

Emili Fontbona al Museu Frederic Marès

dibuixos claudi















El Museu Frederic Marès es complau a convidar-vos a la presentació de la donació de les escultures d’Emili Fontbona, Dona d’Amposta i Mariner de Tarragona, per part del donant, el Dr. Francesc Fontbona, que farà una introducció sobre l’obra de l’artista, el dijous 9 d’abril, a dos quarts d’una del migdia.


 
Emili Fontbona


Com a escultor, Emili Fontbona va sentir-se fortament influït pel primitivisme predicat per Paul Gauguin i el reflectí a la seva obra (majoritàriament conservada a col·leccions familiars i privades). Dona d'Amposta, i Mariner de Tarragona, entre d'altres, representen un camí totalment diferent al del Modernisme català típic i encara més de l'escultura acadèmica. 

Mariner de Tarragona i Dona d'Amposta



Cap al 1905 va fer en alabastre Cap de faune, d'un brutalisme insòlit, i més o menys per aquesta època entrà a treballar a la Sagrada Família, on no congenià amb Antoni Gaudí

Cap de faune

A partir del 1906 hagué de deixar les seves activitats a causa d'una esquizofrènia que el mantingué reclòs la resta de la seva vida a un hospital psiquiàtric.


El 2014 institucions d'Amposta promogueren l'edició d'un tiratge en bronze de la Dona d'Amposta i del Mariner de Tarragona, peces que foren donades a diversos museus i institucions catalanes, com el Museu Frederic Marès, que les incorporarà a les seves col.leccions a partir del pròxim 9 d'abril.

Si et plau ser-hi present, és molt millor que ho comuniquis formalment al  93 256 35 00 








































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada