Cercar en aquest blog

dijous, 16 d’abril del 2015

En la mort de la Teresa Rebull

dibuixos claudi
La cantant i pintora Teresa Rebull ens va deixar ahir a l'edat de 95 anys a la Catalunya del Nord. Residia a Banyuls de la Marenda des l'any 1973. Militant del POUM (Partit Obrer d'Unificació Marxista) a partir del 1936, va exiliar-se a l'Estat francès passant per Prats de Molló amb el seu marit Pep Rebull durant la retirada del 39. Després de viure a París durant molts anys (on va conèixer Jean-Paul Sartre, Juliette Gréco, Georges Brassens i Albert Camus), s'establí a la Catalunya del Nord, un cop iniciada la seva carrera de cantant a l'edat de 50 anys. Va participar en el moviment de la Nova Cançó des les comarques catalanes sota administració francesa.


Vivia a Banyuls de la Marenda, a la Catalunya del Nord, i tenia 95 anys. Va començar a cantar als 50 anys i se la considerava “l'àvia de la Cançó”.


Una vida no és pas rica sols per la seva acumulació d'anys; dins un mateix espai de temps s'escriuen moltes històries.


Per descriure la Teresa Rebull caldria parlar de la seva família, la seva infància, la guerra civil i la retirada, la nova cançó i la pintura.



 

Amb qualsevol motiu, ja sigui un ram de flors, una muntanya, el mar, o el que fos, la força de la imaginació de la Teresa Rebull no només reproduia allò que es veu, sinó la manera en què es pot veure, amb una mirada que sempre reflectia amor, empenta, disponibilitat i ganes de viure en llibertat. 



1 comentari:

  1. Hola Claudi, estic buscant dibuixos, aquarel·les i pintures de teresa Rebull però per internet no en trobo sinó dos o tres. Aquestes aquarel·les és l'únic lloc on són. D'on les has tret? Volem fer una pàgina de la seva obra plàstica...

    Mireia
    martis@uoc.edu
    977054999

    ResponElimina