Cercar en aquest blog

dissabte, 16 de maig del 2015

Festes d'Art

dibuixos claudi














El Dia Internacional dels Museus, que se celebra des de 1977 cada 18 de maig, es presenta enguany amb el tema Museus per a una societat sostenible







En el present, la humanitat ha d'adoptar mitjans de vida i desenvolupament compatibles amb els límits de la naturalesa. La transició cap a un tipus de societat sostenible passa per la invenció de nous mètodes de pensament i acció. Promotors del desenvolupament sostenible i autèntics laboratoris de pràctiques exemplars, els museus juguen un paper essencial en aquesta transició i han de consolidar la seva posició i fer sentir la seva veu en aquest context.



El tema Museus per a una societat sostenible reconeix el paper dels museus per conscienciar el públic en la necessitat d'una societat menys malbaratadora, més solidària i que aprofiti els recursos d'una manera més respectuosa amb els sistemes biològics.


Aplicant aquest concepte de societat sostenible als museus, el tema del Dia Internacional dels Museus pretén fomentar en tota la societat una major conscienciació al voltant de les repercussions actuals de l'acció de l'home al nostre planeta i de les necessitats imperatives de canviar el model econòmic i social.


Nombroses activitats us esperen (jornades de portes obertes, visites guiades, itineraris, tallers, actuacions...) tant el mateix 18 de maig com els dies previs (com per exemple la Nit dels Museus, avui mateix, el dissabte 16 de maig) amb les diverses propostes que trobaràs en aquest enllaç: http://lameva.barcelona.cat/lanitdelsmuseus/#video


 http://agenda.cultura.gencat.cat/agenda/fitxa.asp?fitxa_id=65137




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada