Cercar en aquest blog

dijous, 14 de maig del 2015

Les caríssimes dones d'Alger

dibixos claudi







El quadre 'Les dones d'Alger' (1955) ha estat venut per més de 160.900.000 d'euros en una subhasta feta aquest dilluns a Nova York per Christie's. Des d'ara és la pintura més cara mai subhastada.

Les dones picassianes


El quadre, que partia amb un preu estimat de 125.500.000 d'euros, ha estat venuda en el marc d'una subhasta que porta per títol 'Looking forward to the past', que inclou obres d'art impressionista, art modern, art de postguerra i art contemporani. 

Les dones de Delacroix
En aquesta obra, Picasso té com a referent a Eugène Delacroix, i en el seu procés crea un nou i singular estil de pintura que combina elements de cubisme, fauvisme i neoimpressionisme.

Notícies com aquesta em fan perdre la confiança en la vertadera raó de ser de la creació plàstica d'ara i de sempre, quan, daltra banda, som davant d'un quadre de Picasso que, com en altres ocasions, sota el concepte d'homenatge  a Henri Matisse, aprofita l'energia de l'artista romàntic Eugène Delacroix, autor de les seves pròpies i orginals "Dones d'Alger", per, esponjós com sempre, oferir perfils de creativitat epatant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada