Cercar en aquest blog

divendres, 12 de juny del 2015

Desitjos i necessitats del MACBA

dibuixos claudi












El MACBA inaugura l'exposició

Desitjos i necessitats

Noves incorporacions a la Col·lecció MACBA 

el dimecres que ve, 17 de juny, a les 19.30 h, i avui vibra ja en el meu blog.



L’exposició presenta per primera vegada obres adquirides en els últims tres anys que, al costat de peces rellevants del nostre patrimoni contemporani, conformen un teixit dens on trobarem múltiples versions de bellesa, emoció, coneixement i plaer. El títol s’inspira en l’obra de Lawrence Weiner Alguns objectes de desig, que presideix l’atri de l’Edifici Meier des de 2009 i ens convida a pensar en la fragilitat, de vegades irreconciliable, de les nostres relacions amb les coses d’aquest món.

Lawrence Weiner


Alguns objectes de desig

Some objects of Desire es va produir el 2004, i es planteja com una immensa "equació matemàtica" que ocupa la paret i que posa l'accent en la relació entre humans i objectes materials. És una obra descriptiva i metafòrica que, amb una inexacta fórmula quantitativa i un llenguatge enunciatiu però ambigu, afirma la relació entre cadascun de nosaltres i diferents tipus de coses.  


Comissariada per Bartomeu Marí, l’exposició aplega fins a quatre generacions d’artistes que aborden, en els seus treballs, qüestions que il·lustren l’arc de possibilitats entre el desig –allò que volem independentment que sigui bo o condició de vida– i allò que és necessari, aquella cosa sense la qual no podem existir o que no pot ser d’una altra manera. Entre els desitjos i les necessitats hi podem situar la condició postfotogràfica de l’art de John Baldessari o les rutes enfilades i serpentejants de la llibertat i la repressió en las propostas de Francesc Ruiz, entre d’altres. En l’àmbit fotogràfic, la mostra inclou treballs com els de Jorge Ribalta o Allan Sekula.


D’altra banda, l’interès del MACBA per l’efervescència creativa d’artistes del nord de l’Àfrica i de l’Orient Mitjà, així com la constitució d’una altra modernitat, hi quedan reflectits amb artistes com Walid Raad, Sigalit Landau, Ali Cherri, Iman Issa, Wael Shawky o Oussama Tabti.


L’exposició compta amb obres reconegudes d’artistes «clàssics» de la Col·lecció MACBA com ara Marcel Broodthaers, Richard Hamilton, Dieter Roth, Pablo Palazuelo, Gego o Antoni Tàpies. Hi apareixen igualment valors emergents del context català representats, entre d’altres, per Patricia Dauder, Iñaki Bonillas, Adrian Melis, Octavi Comeron o Daniela Ortiz i Xosé Quiroga. Finalment, també hi trobem treballs d’artistes que han alimentat el programa d’exposicions temporals del MACBA, com ara Rita McBride.


A finals d’any es publicarà un nou catàleg profusament il·lustrat sobre la Col·lecció MACBA, que inclourà una amplia selecció de les seves obres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada