Cercar en aquest blog

dilluns, 1 de juny del 2015

La Barcelona de Martí Gasull i Coral

dibuixos claudi














Martí Gasull i Coral
(1919 - 1994)
Barcelona i la llum d’aquells anys

  
L’exposició Barcelona i la llum d’aquells anys, és una sel.lecció de 26 fotografies de l’extensa producció creativa que Martí Gasull i Coral (Barcelona, 1919-1994) va realitzar des de finals de la dècada dels anys 40 i sobretot durant els anys 50 del segle XX.


El criteri que hem seguit per a fer aquesta tria, esta explicitat en el títol: d’una banda, els protagonistes de les imatges són els carrers, els parcs, el port, alguns detalls arquitectònics i la gent de la ciutat de Barcelona. 


De l’altra banda, la importància de la llum ens ha semblat inqüestionable. La llum és l’element que permet al fotògraf captar les imatges a través de la càmera. És un factor físic imprescindible en el procés fotogràfic, però depenent de la voluntat del fotògraf i de la seva capacitat de manipular-la, pot esdevenir un element plàstic essencial per tal de transmetre significat i caràcter. 


Al llarg dels seixanta anys que ens separen de les fotografies d’aquesta exposició, la ciutat de Barcelona ha sofert canvis de tota mena (atmosfèrics, arquitectònics, d’il.luminació, etc.) que han modificat la seva llum.


Les fotografies de Martí Gasull i Coral, per tant, són del tot irrepetibles; un document històric de primer ordre. 


Inauguració dijous 11 de juny de 2015, a partir de les 19 h., a El Quadern Robat, còrsega 267, principal 2 b 08008 barcelona 93 368 36 72 - 646 24 65 92.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada