Cercar en aquest blog

dimecres, 3 de juny del 2015

L'Inconscient pictòric, al MNAC

dibuixos claudi

L’inconscient pictòric. Un diàleg entre la col·lecció de videoart de la Fundació Sorigué i la col·lecció del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Tot i que la imatge en moviment i la pintura no representen l’espai i el temps de la mateixa manera, en una part significativa de la producció videogràfica realitzada des dels orígens d’aquest suport fins a l’actualitat, aflora una mena d’Inconscient pictòric que és el principal leitmotiv d’aquesta exposició de 12 obres de destacats videoartistes contemporanis en diàleg amb obres de la col.lecció del museu.

 




Il·luminació, color, composició, iconografia o posada en escena, ens informen d’un vocabulari compartit entre la pintura i el videoart que assoleix graus de connexió sorprenents en el treball d’alguns videoartistes presents en la col·lecció Sorigué, com ara Bill Viola, William Kentridge, Marco Brambilla, Mat Collishaw, Jacco Olivier, Ger Van Elk o Marina Alexeeva, les videocreacions dels quals estableixen un diàleg retroactiu amb algunes de les obres més destacades de la col·lecció del Museu Nacional d’Art de Catalunya.





El director de cinema Erick Rohmer ho plantejava taxativament: “Tota organització de formes en l’interior d’una superfície plana deriva de l’art pictòric” i Nam June Paik, un dels pioners del videoart, ho va expressar ja fa més de 40 anys de manera equivalent: “De la mateixa manera que el collage ha substituït a la pintura al oli, el tub de raig catòdics substituirà la tela (...)”



Del  28/05/2015 al 30/08/2015, "L'Inconscient pictòric" espera la teva mirada al Museu Nacional dArt de Catalunya (MNAC)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada