Cercar en aquest blog

divendres, 26 de juny del 2015

Visita guiada als edificis modernistes de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859

dibuixos claudi







Nova oportunitat per fer una visita guiada als edificis modernistes de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859





La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 obre aquesta possibilitat els últims diumenges de cada mes. 

La visita tindrà lloc el diumenge 28 de juny de 2015 a les 12 h.
Cal inscripció prèvia. Preu: 3 euros. Durada: 1 hora.


La proposta permet gaudir d’una apassionant visita guiada per l'interior de la Seu de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i també per l'antiga Escola Industrial d'Arts i Oficis (actual Espai Cultura de Sabadell), ambdós construïts a començaments del segle XX i amb una intenció molt concreta, per un cantó, tenir un edifici més gran on poder allotjar les oficines de Caixa Sabadell (entitat per a la qual es van construir aquests edificis) i, per l’altre, disposar d’una escola on la gent pogués estudiar un ofici que li permetés trobar una feina.


Durant la visita s’explica la història dels edificis i l’ús de cadascun des de la seva construcció fins a l’actualitat; es parla de l’arquitecte modernista Jeroni Martorell, autor dels dos edificis, i dels fundadors de Caixa Sabadell, el més conegut dels quals és Pere Turull i Sallent, alcalde i fabricant tèxtil de Sabadell.



Aprofitant tots els elements modernistes que aquests dos edificis ens ofereixen, se’n fa una descripció detallada, fent especial menció al significat de cada un d’ells. 



També s’hi inclou una explicació i un recorregut pels jardins (projectats posteriorment) que uneixen els dos edificis.

La realització de la visita resta subjecta a la inscripció d’un nombre mínim d’assistents. Si no fos així, es farà la proposta als inscrits d’afegir-se a la propera visita programada.



https://www.flickr.com/photos/espai_cultura_sabadell/sets/72157637155095185/





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada