Cercar en aquest blog

diumenge, 4 d’octubre del 2015

Art i cinema


dibuixos claudi
Transcric contingut d'un correu que parla d'una feliç connexió entre art i cinema.



 
Quarta edició del cicle “Per amor a l’Art”: un diàleg entre l’art i el cinema
        
El proper dimarts 6 d’octubre obre el cicle Mr. Turner, de Mike Leigh  
          30 títols d’una filmografia d’arreu del món que posa el focus en el món de l’art i,   específicament, en el surrealisme.
 
 
El proper dimarts 6 d’octubre comença la quarta edició del programa Per amor a l’art, que es perllongarà fins al  24 de maig de 2016.  Aquest projecte és una col·laboració entre el Museu Nacional d’Art de Catalunya i la Filmoteca de Catalunya, amb l’objectiu d’establir una cooperació continuada i enriquidora, oberta a nous punts de vista i nous públics.

 
Les experiències d’anys anteriors han estat prou profitoses com per voler ampliar-les. En cada edició els films són diferents i els artistes, moviments o temes, també. En l’edició d’enguany posem l’accent en la reflexió sobre el museu com a institució i les mecàniques mateixes de creació de sentit i valor lligades als museus. També posarem la mirada en la dimensió política de personatges i obres. El surrealisme, que en altres edicions era evocat de manera tangencial, ara és protagonista, com ho és la cultura popular i la crisi oberta des que van caure les fronteres entre la cultura de les elits, la de masses i la popular. Els comissaris, marxants i les marques semblen haver robat el protagonisme als artistes.    

 
La Filmoteca de Catalunya programa un cop a la setmana, tot coincidint amb el curs acadèmic 2015-2016 –els dimarts a les 17.00h, sala Chomón– un film que posarà sobre la taula un aspecte diferent del món de l’art.  Cada projecció anirà precedida per una presentació a càrrec d’un especialista. La primera sessió a la Filmoteca serà el dia 6 d’octubre, amb la projecció del film Mr. Turner (Mike Leigh, 2014), un relat que modifica la relació entre l’artista i l’acadèmia. La presentació anirà a càrrec de Pepe Serra, director del Museu Nacional i d’Esteve Riambau, director de la Filmoteca.  

  
El Museu Nacional de Catalunya (MNAC) celebrarà quatre sessions a la Sala de la Cúpula els dimarts a les 18.00 hores,  on es projectaran els films següents: 10 de novembre  Portrait or Bust (Alan Bennett, 1993); 1 de desembre, Jodorowsky’s Dune (Frank Pavich, 2013); 9 de febrer, Shirley. Visions of reality (Gustav Deutsch, 2013) i 8 de març, Big Eyes (Tim Burton, 2013) 

    
La Filmoteca i el Museu Nacional d’Art de Catalunya volen, amb aquesta col·laboració, reforçar la seva centralitat dins la vida cultural del país.  

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada