Cercar en aquest blog

dijous, 3 de desembre del 2015

Aqua Fortis

dibuixos claudi
Recullo la informació rebuda sobre l'exposició col.lectiva "Art sobre paper" que s'inaugura avui mateix, dijous, 3 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre, a la Galeria d'Art i Taller de Gravat Aqua Fortis.




Aqua Fortis  -  Art sobre paper


              Tres aspectes a destacar de l'exposició són la professionalitat dels artistes seleccionats, la qualitat de l'obra i un preu ajustat que van dels 3  fins els 250  d'obres originals úniques i obres seriades de tiratges reduïts, signades i numerades a on el client es pot
​endur​
 l´obra al moment. 

Relació d’artistes:

Adelaida Murillo, Agnès Rodon, Ana Mª Marín, Antonio Boira, Assumpció Mateu, Bruix.net,
Carme Colldecarrera, Carme Muñoz, Carme Riera, Carmen de los Llanos, Clare Nelson, Claude Jeanmart, Delphine d’Orsay, Elvira Fustero, Fina Solé, Francesca Poza, Isabel Ribas,
Joan Escudé, Jordi Catafal, Jordi Cerdà, José Luis Martín Férriz, Josep Pérez González,
Korominas, Laura Roca, Lourdes Figuera Vidal, Maite Fuertes, Maite Soldevila, Martí Rom,
Matilde Vela, Mercedes Ruano, Natalia Luque, Neus Aller, Núria Rossell, Paquita Esteban,
Pilar Castillejos, Ramon Ballesté, Rosa Querol, Rosaura Canales, Salvadó, Silvia Castañé,
Teresa Felip, Tony Fuentes, Uwe Geest i Xavier Deltell




Una avançada de l’art català del segle XXI i un recull del segle XX

            Tot i que pugui semblar una pretensió excessiva per part nostre, no deixa de ser una intenció que volem assolir en la mida en què ens sigui possible, en aquesta exposició i en les que estem portant a terme en tot el seu conjunt. És per això que ens hem proposat cercar tots aquells artistes que realitzen una obra interessant, de recerca, artistes que no deixen de treballar en aquest difícil i complicat món de l’art i de sobreviure fent un treball intens, de vegades sense sortida, sense reconeixement i sense retribució econòmica, però amb una força que ens empeny a tots cap endavant, sense defallir en contra de totes les adversitats.


El nostre projecte

A Aquafortis creiem en la importància de l'art com un mitjà de comunicació entre les persones, que ens ajuda a conviure interpretant els sentiments. Cerquem l'obra més sensible, més elaborada, més actual, que nodreixi la societat com l'aigua a la planta, fent-la créixer en saviesa, en bondat i en sensibilitat vers nosaltres i els altres.
Ens trobem en un moment en què la situació econòmica i cultural sacseja el mercat de l'art i on la distribució del fet artístic per la xarxa, la indiferència envers la cultura per part dels responsables polítics i la manca d'espais de promoció han produït un distanciament entre el públic i les manifestacions artístiques i també entre els diferents estaments vinculats directament amb l'art: el col·leccionista, el galerista i l'artista.
Aquesta situació ens ha portat a intentar de construir un espai integrador, i a elaborar un projecte renovador que podem resumir en set apartats:
1.    Tenir un taller de gravat a disposició de l'artista. Coneixedors de les dificultats que suposa poder treballar en el gravat, hem instal·lat un tòrcul que pot imprimir fins a 85 cm. d'amplada per 1,70 cm. de llargada, i oferim la possibilitat de mostrar l'obra a la sala d'exposicions conjuntament amb gravadors de reconeguda vàlua.
2.    Disposar d'una sala d'exposicions de directrius obertes a les diferents manifestacions de l'art contemporani, amb prioritat a l'obra sobre paper i oberta a tots els artistes amb una obra d'investigació, madura en el temps i en el treball, cercant aquells autors que configuren l’avantguarda actual.
3.    Impartir cursets tant de tècniques d'impressió com d´altres procediments que s’hi relacionin, com l’enquadernació, el llibre d'artista, ...
4.    Promocionar els artistes exposats amb la possibilitat de prendre part en els esdeveniments que organitzem i en les fires en què participem.
5.    Crear un fons d'obra gràfica i original sobre paper, a disposició dels col·leccionistes i amants de l'art.
6.    Utilitzar les xarxes de comunicació per arribar allà on calgui i donar a conèixer l'obra dels artistes de la galeria i del taller.
7.    L'espai ha d'arribar a ser un lloc d'esdeveniments artístics: Conferències, xerrades, informació visual de les fires que s'han realitzat, presentacions de llibres d'art, de disseny, de fotografia, d'artista i d'àlbums i llibres il·lustrats o de “pop-up”.
Emprenem aquesta tasca perquè confiem en el futur de l'art, i perquè hi confiem, ens arrisquem a tirar-la endavant, i també us en volem fer partíceps, tot convidant-vos a col·laborar amb nosaltres.


Aqua Fortis  Galeria d’art - Taller de gravat

Carrer Aragó 112 - 08015 Barcelona
Tel. 93 2072158 – aquafortisgallery@gmail.com
Horari: De dimarts a dijous de 5,30 a 8 h.,
divendres de 11 a 2 h. i hores concertades




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada