Cercar en aquest blog

dimarts, 1 de desembre del 2015

Cases intel.ligents a Llavaneres

dibuixos claudi















Un innovador sistema de cases intel·ligents que evolucionen en funció de les necessitats
dels seus habitants acaba d’assajar-se a Barcelona


  •  
  • Inspirada en un projecte inèdit de Coderch, les cases s’adapten a noves formes de vida, tant en la seva estructura com en el disseny interior.
  • L’Estudi vilablanch dissenya una casa adaptable que permet a l’usuari crear entre 1 i 5 habitacions.
  •  

  • S’han construït a Llavaneres 10 cases unifamiliars preparades per adaptar-se a noves formes de vida i famílies més dinàmiques. La flexibilitat és bàsica i aquest habitatge està preparat per acollir possibles canvis d’us en els espais sense haver de fer obres perquè tan els forjats com les instal·lacions estan pensades per varies configuracions de l’espai. 


    Elina Vilá i Agnès Blanch, artífexs de la proposta conceptual, van estudiar exemples fallits anteriors d’habitatges pensats per ampliar-se. L’optimització de les plantes i la distribució ha estat sempre una preocupació bàsica de vilablanch. I desprès de comissariar al 2014 una exposició sobre un projecte inèdit de José Antonio Coderch, anomenat “La Herencia, en el que l’arquitecte va treballar amb la idea de crear habitatges ja preparats expandir-se o contraure’s, van actualitzar alguna de les seves idees.
     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada