Cercar en aquest blog

dissabte, 12 de desembre del 2015

En la mort de Josep Subirà-Puig

dibuixos claudi














Recullo contingut del correu que m'ha enviat la Fundació Vila Casas, tot lamentant, també personalment,  la mort de l'escultor Josep Subirà-Puig.




L'escultor Josep Subirà-Puig, fill dels arbres, mor a França als 90 anys

obres Subirà-Puig

 
Constructor de cosmogonies existencials, la Fundació Vila Casas li va dedicar una exposició a principis d'any.

  
La Fundació Vila Casas desitja traslladar el seu condol a la família del pintor Josep Subirà-Puig (Barcelona, 1925), traspassat a l'edat de 90 anys a Nogent-sur-Marne (París). 

Subirà-Puig és l’autor d’una producció escultòrica de tarannà existencialista que va trobar un canal de canalització artística en materials càlids i humils com la fusta. Amb més difusió a França que al nostre territori, l'autor barceloní va configurar una cosmogonia pròpia poblada per herois tràgics i figures de la mitologia universal -el solitari, Ícar, el cavall de Troia. El 1984, el Ministeri de Cultura francès va atorgar a l’escultor la distinció de Cavaller de l’Ordre de les Arts i de les Lletres. 

A principis d'any, entre el 22 de gener i el 26 d'abril, la Fundació Vila Casas va retre homenatge a la trajectòria de Subirà-Puig amb una mostra, comissariada per Àlex Mitrani, que va convertir l'Espai Volart 2 en un entorn de recolliment i culte a la naturalesa imperfecta dels homes.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada