Cercar en aquest blog

diumenge, 27 de desembre del 2015

En la mort de Montserrat Gudiol

dibuixos claudi

Recullo, amb dolor, la notícia de la mort de la pintora catalana Montserrat Gudiol, mentre recordo, amb plaer, els moments que, en àmbit professional, vaig compartir amb ella, amb la seva sensibilitat, la seva senzillesa i la seva amabilitat, i la seva entranyable pintura de subtils perfils femenins..

Obres Gudiol

 

Mor la pintora Montserrat Gudiol als 82 anys

 

 

 

 

 

 

La pintora catalana Montserrat Gudiol ha mort a Barcelona, als 82 anys.

Gudiol va ser la primera dona acadèmica de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, l'any 1981, i va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 1998


L'obra de Montserrat Gudiol ha estat molt reconeguda internacionalment. La seva pintura s'ha exposat a Màlaga, Sevilla, Bilbao, San Diego, Miami, Nova York, Lausana, Johannesburg i Tòquio. Els seus quadres són pintures intimistes, retrats en blanc i negre i també en color, i amb una gran presència de la figura femenina. La seva obra pictòrica ha estat molt influïda per les èpoques blava i rosa de Picasso.  


Formada al costat del seu pare, Josep Gudiol, un dels historiadors de l'art català més eminent, els seus olis i dibuixos destaquen per la seva bellesa, però també perquè són profundament misteriosos i inquietants.




1 comentari:

  1. Montserrat Gudiol es una de las pintoras que más me han inspirado toda la vida. Sus perfiles femininos son una valiosa contribución al entendimiento de lo que es la mujer y los sombrios valles que ha tenido que percorrer hasta hoy. Su muerte resulta muy triste para nosotros que seguimos acá, pero nos dejó un legado maravilloso. Le deseo un regreso magnifico al Esplendor!
    Mariana Inverno, Portugal

    ResponElimina