Cercar en aquest blog

dissabte, 9 de gener del 2016

Agustí Centelles en exposició

     
dibuixos claudi
 










L'Espai Art L'Abadia acull l’exposició “Retrats de guerra” dedicada a Agustí Centelles.

  
La mostra forma part del programa Itiner’ART organitzat per la Fundació Vila Casas.

La Fundació Vila Casas té el plaer d'anunciar-vos que el dissabte, 16 de gener, a les 18 h, s'inaugura a l'Espai Art L'Abadia (Plaça de l'Abadia, 9, Sant Joan de les Abadesses, Girona) l’exposició "Retrats de Guerra" d’Agustí Centelles, que aquest any enceta un periple a través del territori de la mà del projecte Itiner'ART. 
“Retrats de Guerra”, sota el comissariat de Daniel Giralt-Miracle, exhibeix una col·lecció de còpies d’autor que la Fundació Vila Casas adquirí als descendents del primer fotoperiodista català, Agustí Centelles (el Grau de València, 1909-Barcelona, 1985), l’any 2010. L’exposició, que restarà oberta al públic de l'Espai Art L'Abadia fins al 21 de febrer, relata els primers anys de la Guerra Civil espanyola i capta els rostres dels seus protagonistes -de dirigents revolucionaris com Durruti i La Pasionaria, l'escriptora Teresa Pàmies i el mateix Lluís Companys, fins a milicians, periodistes i ciutadans.

La Fundació Vila Casas és l'artífex d'un projecte d'exposicions itinerants d'autors contemporanis reconeguts que formen part del fons de la col·lecció permanent, i que s'exhibeixen a museus i centres d'art del territori amb l'objectiu de divulgar les arts visuals i establir vincles entre les institucions culturals. 

 
La inauguració de la mostra comptarà amb la conferència "Agustí Centelles, vida d'un fotògraf (1909-1985)", a cura de la periodista Teresa Ferré Panisello. L’acte serà presidit per la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, Montserrat Tallant, i per un representant de la Fundació Vila Casas.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada