Cercar en aquest blog

diumenge, 3 de gener del 2016

L'Espai d'Art del Celler Espelt

dibuixos claudi




El Celler Espelt, en la seva dimensió plàstica, entra, com cal, en la dinàmica expositiva del nou 2016.


 

L’Espai d’Art del Celler Espelt obre la temporada amb dos artistes del Port de la Selva
La mostra, amb obres de Fernando Lerín i Jordi Cervera, s’inaugura el proper divendres, 8 de gener.


L’Espai d’Art  del Celler Espelt, de Vilajuïga, inicia la nova temporada d‘exposicions amb la presentació d’un duet d’artistes d’El Port de la Selva. 
Per aquests motiu la exposició l’han titulat “De la mar d’Amunt, al Celler Espelt” i ens presenta les obres de dos artistes residents a l’esmentada població.
 
 
Fernando Lerín (Barcelona, 1929), resident des de fa molts anys a la Vall de la Santa Creu, on té la seva residència i el seu estudi. A Fernando Lerín l’avala una llarga trajectòria artística  des del 1959, any en què va fundar, a París, el Grupo Yann fins a les seves darreres creacions,  amb uns inicis informalistes i una recerca personal  en l’abstracció lírica, en tons grisos i foscos. Lerín ha viscut entre París y El Port de la Selva  i es va relacionar al Nova York dels setanta amb Rothko y Larry Rivers. L’any 1979 es va celebrar una  exposició retrospectiva seva  al Palacio de Velázquez, de Madrid,Val a dir que aquesta exposició al Celler Espelt és una gran ocasió per poder conèixer i aprofundir en l’obra d’aquest gran artista que tenim molt a prop com és Fernando Lerín. 

Lerín
Jordi Cervera, un artista que podem dir gairebé inèdit doncs encara que fa molts anys que es va iniciar en l’art del dibuix i la pintura, podem dir que possiblement  és el primer cop  que exposa les seves obres en públic i en una sala d’exposicions. Malgrat aquest fet, en Jordi Cervera ha realitzat més de mig miler d’obres, (dibuixos i pintures), com poden testimoniar el mig miler d’amics i familiars que poden gaudir i valorar alguna de les seves obres.
Els seus començaments en l'art del dibuix i la pintura varen tenir lloc, -a principis dels setanta-, a  l’Escola d’Art del Casino Menestral, de Figueres, amb les classes de  Joan Sibecas. Després d’un parell d’anys  anys va continuar pintant de forma autodidacta, al seu aire i ritme, primer des de la Selva de Mar i a partir del 1968 des del Port de la Selva.
Jordi Cervera ha treballat amb el que li ha vingut de gust, pintant el moment vist amb la seva mirada. Monotemàtic, ha pintat recurrentment el seu món, aquest tros de país, en el qual es troba com peix a l'aigua, i que per a ell és  immillorable.

Cervera
Presentació de l’alcalde del Port

Josep Mª Cervera, alcalde d’El Port de la Selva tindrà cura de la presentació dels artistes i de les seves obres, que es podran visitar a  l’Espai d’Art del Celler Espelt fins el diumenge, 31 de gener, de dilluns a diumenge en els horaris d’obertura de la botiga. La inauguració de l’exposició, el proper divendres, 8 de gener es clourà amb un tast de vins del celler empordanès. 

    
http://www.jordicervera.net/
http://elpais.com/diario/2002/03/08/cultura/1015542007_850215.html
http://www.espeltviticultors.com/es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada