Cercar en aquest blog

dimarts, 2 de febrer del 2016

Llaverias i el Mar

diuixos claudi
El Museu Marítim de Barcelona mostra l’exposició:

***LLAVERIAS I EL MAR***

Dates: del 23 de gener a l’1 de maig de 2016
Horari: de 10 h a 20 h tots els dies de la setmana
Lloc: espai Mirador - Museu Marítim de Barcelona
Preu: gratuïta 
 
 

• El Museu Marítim de Barcelona presenta una exposició sobre el pintor Joan Llaveries, en commemoració del 150 aniversari del seu naixement.  
 

• L'exposició és fruit de la col·laboració entre el Museu Marítim de Barcelona, el Museu del Mar de Lloret de Mar i la Biblioteca – Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.
 
obres llaverias
 


El Museu Marítim de Barcelona exposa a l’espai Mirador una mostra sobre el pintor català Joan Llaverias, fruit de la col·laboració entre l’MMB, el Museu del Mar de Lloret de Mar i la Biblioteca – Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú. L’exposició s’emmarca en la commemoració del 150è aniversari del seu naixement, l’any 1865 a Vilanova i la Geltrú.



La mostra presenta obres dels fons documental i patrimonial dels tres museus organitzadors, així com obra cedida procedent sobretot de col·leccions particulars i del Museu del Modernisme de Barcelona.
 


Joan Llaverias i Labró va ser un polifacètic artista català que va dominar a la perfecció diverses tècniques de pintura i de dibuix. A l’exposició podem veure obres amb diverses tècniques (oli sobre diversos suports, aquarel·la, dibuix, cromolitografia...) i també de diferents estils: retrat, caricatura, cartelleria, il·lustració,... 
 


L’exposició Llaverias i el Mar està divida en tres àmbits: l’home, l’artista i la visió de la seva obra pictòrica referida al mar. Els museus organitzadors volen homenatjar així la figura de Joan Llaverias i al mateix temps donar una nova oportunitat per reflexionar sobre el conjunt de la seva obra i valorar la seva qualitat artística. 
 


L’exposició disposa de reproduccions tàctils per a persones amb discapacitat visual d’algunes de les obres més destacades, acompanyades de la seva descripció en braille, i també dossiers amb els continguts de l’exposició en braille i lletra macrocaràcter. També disposa d’altres elements interactius destinats al públic general que conviden al visitant a dibuixar com ho feia el mateix Joan Llaverias. 
 


La mostra es podrà veure fins a l’1 de maig de 2016 a l’espai Mirador del Museu Marítim de Barcelona. 
 
 
https://ca.wikipedia.org/wiki/Joan_Llaverias_i_Labr%C3%B3 http://www.mmb.cat/ 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada