Cercar en aquest blog

divendres, 5 de febrer del 2016

Moviments Granados, a La Pedrera

dibuixos claudi
La Pedrera es mou amb “Moviments Granados”

El divendres 12 de febrer la façana de La Pedrera acull un espectacle de llum de gran format amb música en directe d’Enric Granados i on el públic podrà interactuar de manera gratuïta.

 

Una sorprenent i innovadora experiència artística interactiva que uneix llum, música i l’arquitectura de Gaudí en el marc de LLUM BCN 2016.


El pròxim divendres 12 de febrer, la façana de La Pedrera acollirà “Moviments Granados”, un espectacle visual de gran format de producció pròpia concebut expressament per a La Pedrera i dirigit per l’artista Xavi Bové, en el qual s’interpretarà, en directe, música del compositor Enric Granados.

 

“Moviments Granados”, que es podrà veure de forma gratuïta en dos passis a les 19.00 h i a les 20.30 h, és un espectacle interactiu de música en directe i vídeo a temps real sobre la façana d’aquest emblemàtic edifici gaudinià, en què es representarà visualment peces del compositor català mitjançant l’anàlisi del so dels instruments (violí, violoncel i piano) i del moviment del director musical. En motiu del centenari de la mort del pianista i compositor lleidatà, el fil argumental serà la seva vida i el darrer viatge en vaixell des dels Estats Units on va perdre la vida ofegat després que el seu vaixell fóra torpedinat per un submarí alemany.



Aquest espectacle és també una experiència interactiva participativa en què el públic, després de cada projecció, podrà prendre el lloc del director i “fer moure” La Pedrera amb la interacció dels moviments del propi cos amb la llum que es projecta a la façana.

 
  
Amb aquest espectacle, la Fundació Catalunya-La Pedrera se suma per segon any consecutiu al Festival LLUM BCN, que se celebra en el marc de les festes de Santa Eulàlia de Barcelona de l’11 al 14 de febrer de 2016, amb la voluntat de tornar a marcar el calendari d’activitats culturals de la ciutat de Barcelona, amb una cita artística que posa en valor el patrimoni gaudinià, amb una proposta trencadora, dins la seva línia de projectes de foment de la recerca creativa i de suport al talent musical.

Xavi Bové
 
Xavi Bové (Lleida, 1978) és compositor visual i dirigeix projectes que vinculen l’art, la tecnologia, la imatge i la música. Guardonat amb diversos premis per la seva trajectòria, especialment en l’òpera i la música electrònica, utilitza la tecnologia per proposar una reflexió crítica apel·lant a les emocions en el públic.




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada