Cercar en aquest blog

dimecres, 2 de març del 2016

El Rebost de Miquel Duran


dibuixos claudi

Empordoneses 2016
Miquel Duran inaugura demà dijous (20 h) l'exposició Rebost a l'espai d'art l'Aljub




Miquel Duran aprofita la seva experiència treballant amb diferents materials com la fotografia, la serigrafia o el gravat, per presentar Rebost, una instal·lació d’aires duchampians, inspirada en un treball dut a terme l’any 2002 a l’Asil Gomis d’Agullana.  

Unes mans,  unes reixes  i una antiga filmació de Martí Lloveras en què es retrata la vida dels habitants del Pertús als anys 30 i 40 aliens al tràfec de refugiats i tropes franquistes, així com el producte de diferents atzars en la utilització dels materials, són els elements principals d’aquesta instal.lació que es podrà visitar fins al 8 d’abril a l’espai d’Art l’Aljub de Figueres.

 
Tal com explica Duran, "Rebost, està pensada per ser experimentada de forma individual. És més una experiència individual de qui la visita que una imatge que capta la vista. El nucli de l'obra, és una reflexió crítica de la construcció de la memòria a través de les formes narratives al llarg de la historia, en aquest cas, el documental.  A tot això, afegeixo temes com el cos social i la identitat”.


La cessió de la pel·lícula de Martí Lloveras és una col.laboració amb el MUME de La Jonquera. 



 L’artista de Vilabertran Miquel Duran defensa que tot es pot tractar de manera pictòrica.


Miquel Duran va néixer el 1954 a Vilabertran i la seva família es va traslladar aviat a Figueres. A l a capital empordanesa, hi té els referents, però ha optat per viure i pintar a Agullana, per no deixar-se distreure per la ciutat i centrar-se en la pintura. Duran ha exposat en una trentena de mostres individuals i en una quarantena de col·lectives, la majoria a les comarques de Girona, però també a l'altra banda de la frontera, Barcelona i Madrid, i té obra als museus de l'Empordà, de Girona, de Marinhan i al museu del gravat d'Alcalá la Real.

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada