Cercar en aquest blog

dijous, 3 de març del 2016

L’escriptor Josep Vallverdú fa donació d’obres

dibuixs claudi
L’escriptor Josep Vallverdú fa donació d’obres de Cristòfol i Trepat al Museu d’Art Jaume Morera.



L’escriptor Josep Vallverdú ha fet donació de cinc olis i un gravat de l’artista targarí Lluís Trepat i un relleu
de fusta de Leandre Cristòfol a l’Ajuntament de Lleida per tal d’enriquir les col∙leccions del Museu d’Art
Jaume Morera de Lleida.

Ovals-Trepat

Les dues peces més valuoses, i que millor s’integren en el discurs de la col∙lecció del Museu, són les obres de Lluís Trepat Ovals (1960) i Port de Barcelona (1963). La primera és un clar exemple de la sèrie més reeixida d’aquest autor, encara dins el període abstracte, i la segona, fruit de la seva etapa inicial de retorn a la figuració la dècada dels seixanta.

Port-Trepat

De Lluís Trepat s’inclouen també tres paisatges: d’una banda un paisatge que testimonia el seu retorn a la figuració expressionista durant els anys seixanta, Tren sortint de Lleida (1966); un altre que es correspon a l’etapa caracteritzada pel realisme poètic en el qual l’expressionisme es transforma en realisme intimista, Paisatge de Fogars de la Selva (1970); i un darrer ja dins de la seva última època creativa que es correspon a un renovat interès pels paisatges de la Segarra, Tossal degradat. El Talladell (1994). Finalment, la donació també inclou un linòleum, Ovals (1960), una mostra d’una de les seves grans sèries creatives en el camp de l’estampació, en què incideix altre cop en la seva etapa abstracta. 

Paisatge-Trepat
Ovals-Trepat































Completen la donació un relleu de Leandre Cristòfol de temàtica popular i religiosa, Parella, segurament corresponent als anys quaranta o cinquanta.

Parella-Cristòfol

Les donacions d’obra són la forma més habitual d’increment dels fons del Museu i esdevenen una eina insubstituïble per a la conformació de les seves col∙leccions, convenientment complementades amb les
polítiques actives de compra d’obra. Les donacions, però, són també i de manera fonamental una mostra de la generositat de molts col∙leccionistes, afeccionats, artistes i familiars d’artistes, sense els quals seria molt difícil que els museus poguessin acomplir amb la seva missió. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada