Cercar en aquest blog

divendres, 18 de març del 2016

Making Africa, al CCCB

dibuixos claudi

Making Africa, Un continent de disseny contemporani, nova exposició al CCCB, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Inauguració

Ojeikere

L’exposició presenta l’obra de més de 120 artistes i creadors africans i il·lustra com el disseny promou els canvis econòmics i polítics. «Making Africa» parla, des de l’Àfrica, d’un nou continent «en construcció» i subratlla les possibilitats per sobre dels problemes.

Kabiru





















«Pensar en el futur és pensar en les nostres possibilitats al món. El futur li pertoca a l’Àfrica, perquè sembla que a la resta del planeta ja hi ha arribat.» Okwui Enwezor, comissari consultor de «Making Africa»

Adeyemi
 
La mostra ofereix un nou relat de l’Àfrica, una invitació a valorar el continent des d’una perspectiva del tot nova. En moltes de les grans capitals africanes s’hi està consolidant una generació que al voltant de la cultura, i a través de la creació i del disseny, reivindica el seu dret a construir-se en llibertat, sense tuteles externes i contra els estereotips projectats des d’Occident.

Macilau



«Making Africa» mostra treballs d’àmbits creatius diversos: disseny d’objectes i mobiliari, arts gràfiques, il·lustració, moda, arquitectura, urbanisme, art, artesania, cinema, fotografia, a més d’enfocaments digitals i analògics.

Adjaye
 
  
Concebuda per aportar una nova visió sobre el disseny africà contemporani, «Making Africa» presenta obres com les ulleres escultura de l’artista kenyà Cyrus Kabiru, els mobles del malià Cheick Diallo i les fotografies del moçambiquès Mário Macilau i el nigerià J.D. "Okhai Ojeikere.

Kinegelez



L'arquitectura de Francis KéréDavid Adjaye i Kunle Adeyemi o les extraordinàries maquetes urbanes de Bodys Isek Kingelez i l’art d’animació de Robin Rhode, un sud-africà establert a Berlín, estan presents a la mostra.

Kéré


Totes les peces presentades se sustenten en una recerca que aborda qüestions de la cultura material i l’estètica quotidiana; en resum, qüestions de disseny. Els objectes mostren que a l' Àfrica el disseny s’entén d’una manera molt més inclusiva que a les societats occidentals i són la prova que aquesta concepció pot generar enfocaments innovadors.

Diallo


Rhode

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada