Cercar en aquest blog

dissabte, 9 d’abril del 2016

Jaume Mach i els passos d'Isadora Duncan

dibuixos claudi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaume Mach presenta l’exposició
Els passos d'Isadora Duncan

al Motel Empordà 

dissabte 16 d'abril a les 19.30 hores

obres mach
Jaume Mach

 

Fotos Duncan

 

 

 

A través d'en Manel Bielsa, rebo, via email, la informació, que ara publico, sobre l'exposició de Jaume Mach al Motel Empordà de Figueres.



El pintor Jaume Mach presenta el proper dissabte 16 d'abril a les 19.30 hores l'exposició Els passos d'Isadora Duncan al Motel Empordà (Av. de Salvador Dalí i Domenech, 168, Figueres).  


La nova sèrie de pintures de Jaume Mach s’endinsa en l’univers de la coreògrafa nord-americana Isadora Duncan, per a molts, la creadora de la dansa moderna. Mach ret així homenatge a un dels seus mites a través d’una vintena de quadres en que com ve essent habitual als darrers temps estan pintats sobre metacrilat,  una superfície exigent que no permet errades i que obliga a pintar “en negatiu”, superposant les capes a la inversa de com es faria en una tela convencional.

 

A cadascuna de les peces de la nova sèrie es conjuguen tres elements:  la silueta de la ballarina, les notes musicals de la peça que balla Duncan, i un fons eteri carregat d’esoterisme, ja habitual en el pintor jonquerenc. Però no només això, sinó que cadascun dels quadres va acompanyat d’un Codi QR, el qual, si l’espectador l’activa des del seu telèfon mòbil o tauleta, el condueix a una pàgina web que ha creat expressament i on podem escoltar  la melodia que Duncan ballava en el passat (Mozart, Beethoven Txaikovski, etc.) i que “ara” torna a ballar al quadre de Mach. 

 


A l’exposició també hi haurà un espai de vídeo on es projectarà de forma cíclica un audiovisual que explica el procés creatiu de l’artista per arribar a crear la sèrie.


La glosa i presentació de la inauguració anirà a càrrec de l’historiador de l’art Enric Tubert.

 

La mostra es podrà visitar fins al proper 31 de maig.  

 

 

http://emporda-hotel.guestcentric.net/ca/hotel-emporda 

http://emporda-hotel.guestcentric.net/ca/hotel-emporda 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada