Cercar en aquest blog

diumenge, 3 d’abril del 2016

La festa del Hanami

dibuixos claudi
Can Vallerià ens convida a celebrar la seva particular Festa del Hanami.





Com al Japó, també celebrem l'esclat de la vida a la natura contemplant com floreixen les pruneres.





És la nostra Festa del Hanami, i us hi volem convidar.


Quatre dels millors poetes catalans d'avui llegiran la seva obra a tocar de les pruneres de Can Vallerià (Passeig Coromina, 32, Premià de Dalt). Carles Duarte, Anna García Garay, Ricard Mirabete, i Clara Mir.

 
Diumenge 17 d'abril a les 12.30 h.

Us hi esperem



Hanami :literalment ("contemplació de flors") és el costum tradicional japonès de gaudir de la bellesa de les flors, sobretot les de cirerer (sakura).



La pràctica de l'hanami té més d'un miler d'anys d'antiguitat, i encara és molt popular al Japó avui en dia. Té lloc a la primavera, oposant-se al costum del Momijigari , que se celebra a la tardor. La floració només dura una o dues setmanes, normalment del març a l'abril, i està seguida pels mitjans de comunicació de massa i és esperada per gran part dels japonesos. La màxima floració sol arribar una setmana després de l'obertura de les primeres flors  Una setmana després, la floració extrema s'acaba i les flors van caient dels arbres.






També existeix al Japó una forma més antiga d'Hanami, que consisteix a gaudir de les flors de prunera  en comptes de les de sakura (cirerer). Aquest tipus d'Hanami és força popular entre la gent gran, perquè és més tranquil que les festes de les sakures, que solen involucrar gent jove i poden ser massificades i sorolloses.


És important mencionar que els japonesos anomenen aquest esdeveniment no sols Hanami, sinó també Ohanami, afegint una "o" al principi, que literalment significa "observar les flors efímeres".




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada